Skip to main content

Αρμενία: Έτοιμη να υποδεχτεί 40.000 οικογένειες από το Ναγκόρνο Καραμπάχ

«Έχουμε κλείσει δωμάτια σε ξενοδοχεία, έχουμε ετοιμάσει χώρους για να τους υποδεχτούμε.

«Έχουμε κλείσει δωμάτια σε ξενοδοχεία, έχουμε ετοιμάσει χώρους για να τους υποδεχτούμε»

Περισσότερες από 40.000 οικογένειες από το Ναγκόρνο Καραμπάχ μπορεί να υποδεχτεί η Αρμενία, μετά την συνθηκολόγηση των Αρμενίων, μετά τη συνθηκολόγηση των Αρμενίων αυτονομιστών του θύλακα, έπειτα από τη στρατιωτική επίθεση που εξαπέλυσε το Αζερμπαϊτζάν, δήλωσε σήμερα ο Αρμένιος πρωθυπουργός Νικόλ Πασινιάν.

«Έχουμε κλείσει δωμάτια σε ξενοδοχεία, έχουμε ετοιμάσει χώρους για να τους υποδεχτούμε. Έχουμε έτοιμα τα πάντα για να υποδεχθούμε περισσότερες από 40.000 οικογένειες» από αυτήν την αποσχισθείσα περιφέρεια του Αζερμπαϊτζάν, όπου ζουν κυρίως Αρμένιοι, δήλωσε ο Πασινιάν σε τηλεοπτικό του διάγγελμα.

Ωστόσο υπογράμμισε πως ο άμαχος πληθυσμός εκεί δεν αντιμετωπίζει σε αυτό το στάδιο «άμεση απειλή» μετά την αστραπιαία στρατιωτική νίκη του Αζερμπαϊτζάν.

«Σήμερα, η κρίση μου (για την κατάσταση) είναι ότι δεν υπάρχει άμεση απειλή κατά του άμαχου πληθυσμού του Ναγκόρνο Καραμπάχ», τόνισε.

Παράλληλα ανέφερε ότι η εκεχειρία, που ισχύει από χθες Τετάρτη στον θύλακα, τηρείται σε μεγάλο βαθμό.

«Το καθεστώς εκεχειρίας στο Ναγκόρνο Καραμπάχ διατηρείται στο σύνολό της, υπήρξαν μεμονωμένες παραβιάσεις αλλά συνολικά η κατάσταση είναι σταθερή», τόνισε ο Αρμένιος πρωθυπουργός.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP, Reuters