Skip to main content

Κρεμλίνο: «Προδότες» οι επιχειρηματίες που επικρίνουν τη Ρωσία με αντάλλαγμα άρση κυρώσεων

Sputnik/Valeriy Sharifulin/Pool via REUTERS

«Υπάρχουν επιχειρηματίες που διολισθαίνουν σε αντιρωσικές θέσεις και προσπαθούν να γλιτώσουν από τις κυρώσεις για 12 αργύρια - είναι προδότες», είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου

Ως «προδότες» που είναι «έτοιμοι να ξεπουλήσουν τη χώρα τους» περιέγραψε το Κρεμλίνο τους Ρώσους επιχειρηματίες οι οποίοι διατύπωσαν αντιρωσικές απόψεις, ώστε να αρθούν οι εις βάρος τους κυρώσεις της Δύσης.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αφαίρεσε από τη λίστα κυρώσεων τρεις Ρώσους επιχειρηματίες, ενώ επέκτεινε τις κυρώσεις σε βάρος πολλών άλλων Ρώσων επιχειρηματιών, με φόντο τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σχολίασε ότι Ρώσοι επιχειρηματίες υιοθέτησαν διαφορετικές μεθόδους στην προσπάθειά τους να αφαιρεθούν από τη λίστα κυρώσεων.

«Υπάρχουν επιχειρηματίες που διολισθαίνουν σε αντιρωσικές θέσεις και προσπαθούν να γλιτώσουν από τις κυρώσεις για 12 αργύρια – είναι προδότες», είπε ο Πεσκόφ, σύμφωνα με το Reuters.

«Υπάρχουν επίσης επιχειρηματίες που υπερασπίζονται συστηματικά και μεθοδικά τα συμφέροντά τους στα δικαστήρια – αυτό είναι δικαίωμα κάθε επιχειρηματία και το αντιμετωπίζουμε αυτό με σεβασμό», συμπλήρωσε.

Η Ρωσία εξετάζει κάθε κατάσχεση ιδιωτικής περιουσίας ή καταπάτηση μεμονωμένων επιχειρηματικών περιουσιακών στοιχείων «σε αντίθεση…με τη διεθνή νομοθεσία», πρόσθεσε.