Skip to main content

ΗΠΑ: Σώθηκε από τον απαγωγέα της χάρη σε ένα post-it

Μια γυναίκα που απήχθη από έναν άνδρα που παρίστανε τον οδηγό της Uber σώθηκε χάρη σε ένα post-it

Αυτή είναι μια ιστορία που θα μπορούσε να είχε πολύ άσχημο τέλος. Μια νεαρή γυναίκα που απήχθη από έναν άνδρα που παρίστανε τον οδηγό Uber στις 21 Αυγούστου σώθηκε δίνοντας ένα σημείωμα σε ένα post-it σε έναν πελάτη σε ένα πρατήριο, αναφέρει το αμερικανικό μέσο CBS.

Η γυναίκα αργότερα είπε στην αστυνομία στην κομητεία Γιαβαπάι της Αριζόνα ότι απήχθη από μια αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στο Phoenix το πρωί της 21ης ​​Αυγούστου. Ένας άνδρας γύρω στα 40 φέρεται να της παρουσιάστηκε φορώντας περούκα ως οδηγός της Uber. Αφού η γυναίκα μπήκε στο αυτοκίνητο, ο άνδρας έγινε βίαιος και την «εξουδετέρωσε», αναφέρει το CBS. Ο άνδρας που ταυτοποιήθηκε τώρα από την αστυνομία ονομάζεται Τζέικομπ Γουίλχοϊτ και είναι 41 ετών.

Στη συνέχεια πέρασαν τη νύχτα από Δευτέρα προς Τρίτη σε ένα πάρκο στη λίμνη Μιντ. Την Τρίτη, 22 Αυγούστου, το αυτοκίνητο σταμάτησε σε ένα βενζινάδικο στην Αριζόνα. Τότε ήταν που η νεαρή γυναίκα έτεινε το χέρι σε έναν άλλο πελάτη και του έδωσε ένα σημείωμα με το όνομά της, τον αριθμό τηλεφώνου, την περιγραφή του αυτοκινήτου και πληροφορίες για το αυτοκίνητο, όπως και την κατεύθυνσή τους. Η γυναίκα ζήτησε από τον πελάτη να καλέσει την αστυνομία, κάτι που έκανε.

Το αυτοκίνητο είχε ήδη φύγει πριν φτάσει η αστυνομία. Όμως ο πελάτης στον οποίο δόθηκε το σημείωμα ήταν σε θέση να περιγράψει τους επιβάτες στο αυτοκίνητο και να πει προς τα πού είχαν φύγει. Χάρη σε αυτές τις πολύτιμες πληροφορίες, σταμάτησαν το αυτοκίνητο σε αυτοκινητόδρομο.

Ο άνδρας συνελήφθη και σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί βρήκαν πολλά πυροβόλα όπλα στο όχημά του. Ο Γουίλχοϊτ κατηγορήθηκε για παρενόχληση, απειλή και εκφοβισμό, βαριά επίθεση, παράνομη φυλάκιση, απαγωγή και «αρκετές άλλες κατηγορίες για επίθεση», ανέφερε το γραφείο του σερίφη.

Πηγή: Le Figaro