Skip to main content

Ρουμανία: Έκρηξη σε σταθμό υγραερίου- 1 νεκρός, 46 τραυματίες

Inquam Photos/Octav Ganea via REUTERS

Η αστυνομία είχε αποκλείσει την περιοχή σε ακτίνα 300 μέτρων από το πρατήριο καυσίμων.

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και 46 τραυματίστηκαν μετά από εκρήξεις που σημειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου σε σταθμό υγραερίου στην περιοχή Κρεβεντία, κοντά στο Βουκουρέστι.

Σύμφωνα με τις αρχές, τουλάχιστον οκτώ από τους τραυματίες υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα. Σκοπεύουν να στείλουν τέσσερις σε νοσοκομεία του εξωτερικού.

Ανάμεσα στους τραυματίες είναι 26 πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο, μετά την πρώτη έκρηξη στο σημείο. Λίγο αργότερα, σημειώθηκε και δεύτερη έκρηξη δημιουργώντας ένα «μανιτάρι» στον ουρανό.

Η αστυνομία είχε αποκλείσει την περιοχή σε ακτίνα 300 μέτρων από το πρατήριο καυσίμων.

«Η περιοχή παραμένει επικίνδυνη… υπάρχει κίνδυνος νέας έκρηξης», δήλωσε ο Ραέντ Αραφάτ, επικεφαλής του τμήματος έκτακτης ανάγκης της Ρουμανίας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων AFP.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ρουμανίας Κλάους Γιοχάνις  χαρακτήρισε τις εκρήξεις «τραγωδία» και είπε ότι είναι «βαθιά λυπημένος» για αυτό που συνέβη. «Πρέπει να ξεκινήσει γρήγορα μια έρευνα για να διαπιστωθεί εάν παραβιάστηκαν οι κανόνες. Ζητώ από τις αρχές να λάβουν επείγοντα μέτρα για τους τραυματίες, ώστε αυτές οι τραγωδίες να μην επαναληφθούν», έγραψε στο Facebook.