Skip to main content

Σουροβίκιν: Ο Ρώσος στρατηγός που πρώτα εξαφανίστηκε και τώρα απολύθηκε

EPA/ALEXEI DRUZHININ / SPUTNIK / KREMLIN

Ο Σουροβίκιν είχε εξαφανιστεί μετά από την ανταρσία της ρωσικής μισθοφορικής οργάνωσης Wagner.

Μία από τις κορυφαίες στρατιωτικές προσωπικότητες της Ρωσίας, ο στρατηγός Σεργκέι Σουροβίκιν, φέρεται να έχασε τη δουλειά του ως αναπληρωτής διοικητής των στρατιωτικών επιχειρήσεων της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Σημειώνεται ότι ο Σουροβίκιν είχε εξαφανιστεί μετά από την ανταρσία της ρωσικής μισθοφορικής οργάνωσης Wagner και τις αναφορές που ακολούθησαν ότι ο Ρώσος στρατηγός, γνωστός ως «στρατηγός Αρμαγεδδών», γνώριζε για τα σχέδια της μισθοφορικής οργάνωσης του Γεβγκένι Πριγκόζιν. Ούτως ή άλλως θεωρείται ο βασικός σύμμαχος της παραστρατιωτικής οργάνωσης στο υπουργείο Αμυνας της Ρωσίας την ώρα μάλιστα που η Wagner ζητούσε το κεφάλι του υπουργού Αμυνας Σεργκεί Σοϊγκού και του αρχηγού του επιτελείου Βαλέρι Γκερασίμοφ.

Έτσι μετά την εξαφάνισή του, με πολλά διεθνή μέσα να υποστηρίζουν ότι βρίσκεται υπό κράτηση, φτάσαμε στο σημερινό δημοσίευμα του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων Ria Novosti, το οποίο επικαλείται στρατιωτική πηγή: «Ο στρατηγός του στρατού ξηράς Σεργκέι Σουροβίκιν απαλλάχθηκε των καθηκόντων του».

Αν και η απομάκρυνσή του εκτιμάται ότι οφείλεται στις σχέσεις του με την Wagner, το ρωσικό ρεπορτάζ ανέφερε ότι η απόλυσή του έγινε λόγω νέας δουλειάς και πως ο στρατηγός βρίσκεται σε σύντομες διακοπές.