Skip to main content

Χερσώνα: Ξεκληρίστηκε οικογένεια από ρωσικούς βομβαρδισμούς

REUTERS/Alexander Ermochenko

500 παιδιά έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία και 1.100 έχουν τραυματισθεί από την έναρξη της ρωσικής επίθεσης τον Φεβρουάριο 2022.

Τρεις ενήλικες και δύο παιδιά της ίδιας οικογένειας, σκοτώθηκαν στο χωριό Τσιρόκα Μπάλκα στην περιοχή της Χερσώνας, από Ρωσικό πλήγμα. Νεκροί είναι και ακόμη άνθρωποι στο χωριό Στανισλάβ», σύμφωνα με ανακοίνωση των ουκρανικών αρχών.

«Μία ολόκληρη οικογένεια σκοτώθηκε στο χωριό Τσιρόκα Μπάλκα», έγραψε ο Ουκρανός υπουργός Εσωτερικών Ιγκόρ Κλιμένκο στο Telegram, ενώ συνολικά 13 άνθρωποι τραυματίσθηκαν από τον ρωσικό βομβαρδισμό.

Η Γαλλία καταδίκασε «με την μεγαλύτερη δριμύτητα» τους βομβαρδισμούς αυτούς, που δείχνουν για μία ακόμη φορά την περιφρόνηση της Ρωσίας προς όλες τις αρχές του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου, τον οποίο παραβιάζει κατάφωρα και επανειλημμένως, δηλώνει σε ανακοίνωση ο εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών.

Συστηματικά, στόχος των ρωσικών βομβαρδισμών

Η Χερσώνα είναι η μία από τις τέσσερις περιοχές της Ρωσίας την προσάρτηση των οποίων διεκδικεί ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν  Παραμένει μερικώς υπό ουκρανικό έλεγχο, αλλά γίνεται συστηματικά στόχος των ρωσικών βομβαρδισμών.

Σύμφωνα με την ουκρανική εισαγγελία, 500 παιδιά έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία και 1.100 έχουν τραυματισθεί από την έναρξη της ρωσικής επίθεσης τον Φεβρουάριο 2022.

Από την άλλη πλευρά του μετώπου, ουκρανικοί βομβαρδισμοί προκάλεσαν τον θάνατο ενός αμάχου στο χωριό Ζαϊτσεβε, στα εδάφη που ελέγχονται από την Μόσχα, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Ο κυβερνήτης της περιοχής Μπέλγκοροντ της Ρωσίας ανακοίνωσε στο κανάλι του στο Telegram ότι έκρηξη που σημειώθηκε σε μπλοκ διαμερισμάτων στην πόλη Μπέλγκοροντ σήμερα το απόγευμα είναι πιθανόν να οφείλεται σε ουκρανικό μαχητικό drone.

Δεν αναφέρθηκαν θύματα.

Στην Ρωσία, του υπουργείο Αμυνας ανακοίνωσε ότι τρία ουκρανικά drones καταρρίφθηκαν σήμερα επάνω από την περιοχή του Μπέλγκοροντ και ένα ακόμη επάνω από το Κουρσκ.

Πηγή: ΑΜΠΕ