Skip to main content

Συναγερμός σε προάστιο του Βερολίνου εξαιτίας περιπλανώμενης λέαινας

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Το λιοντάρι κυκλοφορεί ελεύθερο και αναζητείται στο Πότσνταμ.

Συναγερμός έχει σημάνει στην περιοχή του Πότσνταμ λίγο έξω από το Βερολίνο όπου στο παρελθόν αποτελούσε την καρδιά της Πρωσίας και χαρακτηρίζεται από δάσος, μεγάλης έκτασης πάρκα και εντυπωσιακά ανάκτορα. Εντοπίστηκε να κινείται στην περιοχή ένα λιοντάρι που οι Αρχές εκτιμούν ότι είναι θηλυκό. Εχουν ξεκινήσει προσπάθειες εντοπισμού του ζώου που προς το παρόν κανείς δεν γνωρίζει πώς βρέθηκε εκεί αφού δεν έχουν υπάρξει καταγγελίες για απόδραση κάποιου λιονταριού από κάποιο δζωολογικό κήπο, κάποιο τσίρκο ή καταφύγιο ζώων.

Οι Αρχές χρησιμοποιούν ελικόπτερα για να εντοπίσουν το λιοντάρι και κάλεσαν τους κατοίκους να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους ενώ στην επιχείρηση εντοπισμού συμμετέχουν κτηνίατροι και κυνηγοί. Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν ενημερωθεί και μέσω μηνυμάτων και σχετικών εφαρμογών να μην κάνουν βόλτες στο δάσος και τα πάρκα και να αναζητήσουν καταφύγιο στα σπίτια ή τα αυτοκίνητά τους αν δουν το ζώο. Η αστυνομία ανακοίνωσε τι είχε λάβει πληροφορίες για την παρουσία του ζώου από μάρτυρες που το είχαν βιντεοσκοπήσει να επιτίθεται και να σκοτώνει ένα αγριόχοιρο. Ο διευθυντής του ζωολογικού κήπου του Βερολίνου δήλωσε ότι δεν πιστεύει ότι κυκλοφορεί ελεύθερο κάποιο λιοντάρι και εκτιμά ότι θα πρόκειται για κάποιο άλλο ζώο.

«Έχουμε αναπτύξει τεράστιες δυνάμεις στο σημείο για να προστατεύσουμε τον πληθυσμό», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Εχει ανασταλεί η λειτουργία των σχολείων και παιδικών σταθμών που λειτουργούν στην περιοχή και έχει επίσης απαγορευτεί η λειτουργία υπαίθριων αγορών.

Naftemporiki.gr