Skip to main content

Πεσκόφ: «Ξεδιάντροπη» η θέση της ΕΕ για τη συμφωνία για τα σιτηρά

Sputnik/Valeriy Sharifulin/Pool via REUTERS

Σύμφωνα με τον Πεσκόφ, το Κίεβο «χρησιμοποίησε για πολεμικούς σκοπούς την θαλάσσια περιοχή που καλύπτει η συμφωνίας των σιτηρών».

Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμπεριφέρθηκαν «ξεδιάντροπα», αρνούμενες να εκπληρώσουν τους όρους της συμφωνίας για τα σιτηρά, υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Η Ρωσία εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις της και επέκτεινε τη συμφωνία για τα σιτηρά πολλές φορές, παρά το γεγονός ότι οι όροι της σε σχέση με τη Ρωσία, δεν εφαρμόστηκαν. Και σε αυτή την περίπτωση, η θέση των ευρωπαϊκών κρατών θα έπρεπε πιθανώς να χαρακτηριστεί ξεδιάντροπη» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Σύμφωνα με τον Πεσκόφ, το Κίεβο «χρησιμοποίησε για πολεμικούς σκοπούς την θαλάσσια περιοχή που καλύπτει η συμφωνίας των σιτηρών»

Ρωσία: Τέλος από σήμερα η συμφωνία για τα σιτηρά

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου απέρριψε επίσης τις κατηγορίες του υπουργού Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Αντονι Μπλίνκεν ότι η Μόσχα είναι υπεύθυνη για την παρεμπόδιση της μεταφοράς σιτηρών στις φτωχές χώρες και για την αύξηση των τιμών. «Οι συνάδελφοί μου από το Υπουργείο Εξωτερικών θα δώσουν την απάντησή τους σταλόγια του κ. Μπλίνκεν», πρόσθεσε ο Πεσκόφ .