Skip to main content

Ρωσία: 1 νεκρός σε δυστύχημα σε εγκαταστάσεις εμπλουτισμού ουρανίου

Φωτ. αρχείου

Φυσιολογικά τα επίπεδα ραδιενέργειας στον σταθμό και τη γύρω περιοχή

Ένα άτομο έχασε τη ζωή του σε δυστύχημα σε εγκαταστάσεις εμπλουτισμού ουρανίου στην περιοχή των Ουραλίων, στη Ρωσία, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Σύμφωνα με τη διεύθυνση του σταθμού, τα επίπεδα ραδιενέργειας στις εγκαταστάσεις και την γύρω περιοχή παραμένουν σε φυσιολογικά επίπεδα.

Η κρατική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας Rosatom ανακοίνωσε από την πλευρά της ότι δεν απειλείται η υγεία των κατοίκων στην περιοχή.

Πώς σημειώθηκε το δυστύχημα

Η διεύθυνση των εγκαταστάσεων ανακοίνωσε ότι σημειώθηκε αποσυμπίεση κυλίνδρου που περιείχε εξαφθοριούχο απεμπλουτισμένο ουράνιο. Πρόκειται για χημική ουσία που χρησιμοποιείται στην διαδικασία εμπλουτισμού ουρανίου.

Η Rosatom, στην οποία ανήκει ο σταθμός, διευκρίνισε ότι η απεμπλουτισμένη μορφή της ένωσης είναι λιγότερο ραδιενεργή από το φυσικό ουράνιο.

«Δεν υπάρχει κανενός είδους κίνδυνος για τους κατοίκους της πόλης Νοβουράλσκ ή το προσωπικό των εγκαταστάσεων», ανέφερε ο αναπληρωτής διευθυντής παραγωγής του σταθμού Γιούρι Μινέγεφ, προσθέτοντας ότι οι εγκαταστάσεις λειτουργούν κανονικά.

Διαβάστε επίσης:

Πούτιν: Η Wagner νομικά δεν υπάρχει – «Όχι» του Πριγκόζιν σε πρότασή μου

Ρωσία: Η Δούμα ενέκρινε νομοσχέδιο νομοσχέδιο που απαγορεύει επεμβάσεις αλλαγής φύλου