Skip to main content

Ερντογάν: Η Ουκρανία αξίζει να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ-Συνάντηση και με Πούτιν τον Αύγουστο

EPA/TOLGA BOZOGLU

Κατά τη χθεσινή τους συνάντηση στην Κωνσταντινούπολη ο Τούρκος πρόεδρος υποσχέθηκε στον Ζελένσκι ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες για τον τερματισμό του πολέμου με διαπραγματεύσεις. Συνάντηση με Πούτιν τον Αύγουστο.

Την άποψη ότι η Ουκρανία αξίζει να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ, ενώ η Ρωσία και η Ουκρανία πρέπει να επιστρέψουν στις ειρηνευτικές συνομιλίες, εξέφρασε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν μετά τη συνάντησή του με τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην Κωνσταντινούπολη.

Επίσης, όπως δήλωσε ο κ. Ερντογάν, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα επισκεφθεί την Τουρκία τον Αύγουστο.

Κατά τη χθεσινή τους συνάντηση στην Κωνσταντινούπολη ο Τούρκος πρόεδρος υποσχέθηκε στον Ζελένσκι ότι θα υποστηρίξει την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας και θα συνεχίσει τις προσπάθειες για τον τερματισμό του πολέμου με διαπραγματεύσεις.

Παράλληλα δήλωσε ότι ελπίζει πως θα παραταθεί η συμφωνία που καθιστά δυνατές τις εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας συμφωνία που πρόκειται να εκπνεύσει στις 17 Ιουλίου.

Βάσει της συμφωνίας αυτής, περισσότεροι από 32 τόνοι σιτηρών μεταφέρονται σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, σύμφωνα με Τούρκους αξιωματούχους.

Μετά τη συνάντηση, Ερντογάν και Ζελένσκι δήλωσαν ότι οι διαπραγματεύσεις είναι «πολύ σημαντικές».