Skip to main content

Ιμάμογλου: Ζητεί αλλαγή στην αντιπολίτευση- Μέτωπο κατά του Κιλιτσντάρογλου

«Δεν είναι δυνατόν να συμπεριφερόμαστε σαν να μην έχει συμβεί τίποτα όταν υπάρχει αυτή η ανάγκη, να επιμένεις στα παλιά λάθη»

Για αλλαγή στην αντιπολίτευση κάλεσε ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, εκκινώντας με αυτό τον τρόπο εσωκομματική διαμάχη με τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ύστερα από την εκλογική του ήττα στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών του Μαΐου.

Όπως επισημαίνεται στο «μανιφέστο»: «δεν είναι δυνατόν να συμπεριφερόμαστε σαν να μην έχει συμβεί τίποτα όταν υπάρχει αυτή η ανάγκη, να επιμένεις στα παλιά λάθη. Αυτό σημαίνει ότι δεν κατανοείς τα συναισθήματα εκατομμυρίων πολιτών που υποφέρουν από την ήττα».

Παράλληλα, τονίζει ότι η Τουρκία έχασε την ευκαιρία για αλλαγή στις πρόσφατες εκλογές: «Το αίτημα των ψηφοφόρων της αντιπολίτευσης για αλλαγή δεν μπόρεσε να ικανοποιηθεί. Δεν προσφέρθηκε εμπιστοσύνη και ελπίδα για αλλαγή του καθεστώτος. Λόγω των καταστροφικών επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης, τόσο οι βουλευτικές όσο και οι προεδρικές εκλογές χάθηκαν σε συνθήκες που η κυβέρνηση στην πιο αδύναμη θέση. Ως αποτέλεσμα, προκλήθηκε μια μεγάλη απογοήτευση και απόγνωση σε όσους απαιτούσαν αλλαγή».