Skip to main content

Ουκρανία: «Τρέχει» σχέδιο δολοφονίας του Πριγκόζιν

Press service of “Concord”/Handout via REUTERS

«Γνωρίζουμε ότι η FSB (υπηρεσίες ασφαλείας της Ρωσίας ) είχε επιφορτιστεί με το έργο να τον δολοφονήσει», αποκάλυψε ο επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών του στρατού της Ουκρανίας.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας της Ρωσίας έχουν καταστρώσει σχέδιο για τη δολοφονία του ιδρυτή της μισθοφορικής ομάδας Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, σύμφωνα με τον επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών του στρατού της Ουκρανίας.

Σε συνέντευξή του στο The War Zone, ο Κιρίλο Μπουντάνοφ ανέφερε ότι το Κίεβο γνώριζε τα σχέδια ανταρσίας του Πριγκόζιν «εδώ και αρκετό καιρό» και επέμεινε ότι η ομάδα μισθοφόρων δεν θα αποτελεί πλέον απειλή στην ευρείας κλίμακας εισβολή του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι ο Πριγκόζιν «θα δολοφονηθεί από τον Πούτιν», ο Μπουντάνοφ απάντησε: «Γνωρίζουμε ότι η FSB (υπηρεσίες ασφαλείας της Ρωσίας ) είχε επιφορτιστεί με το έργο να τον δολοφονήσει».

«Θα το καταφέρουν; Θα δούμε αυτό με τον καιρό», είπε, προσθέτοντας: «Οι πιθανές απόπειρες δολοφονίας δεν θα είναι γρήγορες. Θα τους πάρει λίγο χρόνο για να έχουν τις κατάλληλες προσεγγίσεις και να φτάσουν στο σημείο ”είμαστε έτοιμοι να πραγματοποιήσουμε μια τεράστια επέμβαση”».

«Είναι ένα μεγάλο ανοιχτό ερώτημα. Θα κατάφερναν να το εκπληρώσουν; Θα τολμήσουν να εκτελέσουν αυτήν την εντολή;», σχολίασε επίσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αναλυτής πληροφοριών στην εταιρεία ασφαλείας Global Guardian Zev Faintuch εκτιμά ότι ο Πριγκόζιν εξακολουθεί να είναι χρήσιμος στον Πούτιν και η συμφωνία που επιτεύχθηκε για να ακυρωθεί η ανταρσία του αρχηγού μισθοφόρων είναι «προσωρινή». Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Ρώσος πρόεδρος περιμένει «την κατάλληλη στιγμή για να τον εξαφανίσει τη στιγμή που θεωρεί ότι η πιθανότητα αντίδρασης από τους υπερεθνικιστές είναι μικρότερη».