Skip to main content

Ρωσία: «Dead man walking» ο Πριγκόζιν

Twitter

Δεν είναι σίγουρο ότι θα παραμείνει ζωνατνός για πολύ ακόμα, σύμφωνα με τον αναλυτή Ίαν Μπρέμερ.

Είναι το πρόσωπο των ημερών στη Ρωσία και βρίσκεται στο επίκεντρο της διεθνούς προσοχής. Με τόλμη και αυθάδεια ο Γεβγκένι Πριγκόζιν ξεκίνησε την εξέγερσή του στις 23 Ιουνίου, όταν ανακοίνωσε «πορεία για τη δικαιοσύνη» από τους μαχητές της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner εναντίον της στρατιωτικής ηγεσίας της Ρωσίας.  Η ανταρσία έληξε πολύ σύντομα με τη μεσολάβηση του Λευκορώσου προέδρου Αλεξάντερ Λουκασένκο, και ο Πριγκόζιν θα βρεθεί εξόριστος στη Λευκορωσία.

Για την ώρα πάντως δεν τον έχουμε δει πουθενά. Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε αυτό Σαββατοκύριακο ότι ο Πριγκόζιν θα πάει στην Λευκορωσία και η Wagner θα απορροφηθεί από το υπουργείο Άμυνας. Ο ίδιος, που δεν συνηθίζει να μην κάνει αισθητή την παρουσία του με δημόσιες δηλώσεις, δεν έχει σχολιάσει τίποτα μέχρι στιγμής.

Σχολιάζοντας την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Πριγκόζιν, ο Αμερικανός πολιτικός επιστήμων και πρόεδρος του Eurasia Group Ίαν Μπρέμερ κάνει λόγο για ένα ζωντανό νεκρό (dead man walking).

Ο Πριγκόζιν είναι «ένα είδος ζωντανού νεκρού σε αυτό το σημείο», είπε, προσθέτοντας: «Θα εκπλαγώ πολύ αν θα είναι ακόμα μαζί μας σε λίγους μήνες».

Διαβάστε ακόμα:

Ρωσία: Ο Πριγκόζιν ετοιμάζεται για τον δεύτερο γύρο