Skip to main content

ΗΠΑ: Γέφυρα στη Μοντάνα κατέρρευσε- Στο νερό βαγόνια τρένου

Τα βαγόνια μετέφεραν άσφαλτο και λιωμένο θείο

Μια γέφυρα στη Μοντάνα κατέρρευσε στον ποταμό Γιέλοουστοουν νωρίς το Σάββατο, με αποτέλεσμα να πέσουν στο νερό πολλά σιδηροδρομικά βαγόνια, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Η Montana Rail Link, η εταιρεία που διαχειρίζεται το τρένο, ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι “αρκετά βαγόνια με επικίνδυνα υλικά” έπεσαν στο ποτάμι. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί μεταξύ του πληρώματος του τρένου, πρόσθεσε.


Τα βαγόνια μετέφεραν άσφαλτο και λιωμένο θείο, ουσίες που στερεοποιούνται γρήγορα όταν έρχονται σε επαφή με χαμηλότερες θερμοκρασίες, ανέφερε η εταιρεία.

Δύο βαγόνια που μετέφεραν υδροθειικό νάτριο, ένα όξινο άλας, δεν μπήκαν στο νερό και οι αρχικές εκτιμήσεις για την ποιότητα του αέρα δείχνουν ότι η χημική ουσία δεν απελευθερώθηκε από τα βαγόνια, δήλωσε η Montana Rail Link.

Το περιστατικό έλαβε χώρα περίπου στις 6:45 π.μ. MTD (1200 GMT), καθώς η αμαξοστοιχία που μετέφερε τα βυτιοφόρα ταξίδευε προς τα δυτικά κοντά στο Reed Point μέσω της αραιοκατοικημένης υπαίθρου της κομητείας Stillwater, σύμφωνα με το Montana Rail Link.

Το Montana Fish, Wildlife & Parks δήλωσε ότι ο εκτροχιασμός και η κατάρρευση της γέφυρας οδήγησαν στο κλείσιμο τμημάτων των ποταμών Yellowstone και Stillwater.