Skip to main content

Πούτιν: Εμφάνιση στη ρωσική τηλεόραση- «Κοιμάμαι και ξυπνάω» με την στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία στο μυαλό

Sputnik/Gavriil Grigorov/Kremlin via REUTERS

Σε συνεχή επαφή με τους αξιωματούχους του υπουργείου Αμυνας.

Στη ρωσική κρατική τηλεόραση εμφανίστηκε την Κυριακή ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν. Η συνέντευξη μεταδόθηκε μία ημέρα μετά την ανταρσία του επικεφαλής της ρωσικής μισθοφορικής οργάνωσης Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν. Να σημειωθεί ότι δεν είναι σαφές εάν οι δηλώσεις του ήταν βιντεοσκοπημένες.

Ο Πούτιν επανέλαβε ότι είναι αφοσιωμένος στον πόλεμο στην Ουκρανία, χρησιμοποιώντας μάλιστα τον όρο «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» που έχει υιοθετήσει το Κρεμλίνο. Όπως είπε, είναι η κορυφαία προτεραιότητά του και ότι η μέρα του στην προεδρία αρχίζει με τη στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία και τελειώνει με αυτήν. «Κοιμάμαι και ξυπνάω» έχοντας την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» ως προτεραιότητα.

Ο Ρώσος πρόεδρος πρόσθεσε επίσης ότι είναι συνεχή επαφή με αξιωματούχους του υπουργείου Αμυνας. Είπε επίσης ότι είναι «σίγουρος» για την υλοποίηση όλων των σχεδίων και των «καθηκόντων» του που σχετίζονται με την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία.

Σημειώνεται ότι μετά την εξέργερση του Πριγκόζιν, ο Ρώσος πρόεδρος πρόκειται να συμμετάσχει σε τακτική συνεδρίαση του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της χώρας.

Διαβάστε ακόμα:

24 ώρες χάους στη Ρωσία: Είναι η αρχή του τέλους για τον Πούτιν;