Skip to main content

Ναυάγιο Τιτανικού: Λιγοστεύει ο χρόνος για το υποβρύχιο – Έφτασε στο σημείο πλοίο για έρευνα

Οξυγόνο για δύο ακόμη μέρες

Ένα σκάφος, που ανήκει στην κατηγορία των πλοίων τοποθέτησης υποθαλάσσιων αγωγών και διαθέτει δύο μικρότερα τηλεχειριζόμενα υποβρύχια σκάφη ικανά να αναζητήσουν το Titan, της OceanGate,  βρίσκεται στο σημείο από όπου χάθηκε το τουριστικό υποβρύχιο που θα πραγματοποιούσε επίσκεψη στο ναυάγιο του Τιτανικού.

«Ο χρόνος λιγοστεύει και οι επόμενες ώρες θα είναι εξαιρετικά κρίσιμες», δήλωσε στο BBC News ειδικός σε θέματα ωκεανών.

Ο δρ Σάιμον Μπόξαλ, λέκτορας ωκεανογραφίας του Πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον, δήλωσε ότι αποτελεί «πραγματική πρόκληση» να εντοπιστεί πού βρίσκεται το υποβρύχιο που αγνοείται και να αναδυθεί ξανά στην επιφάνεια.

Η επαφή με το μικρό υποβρύχιο χάθηκε περίπου μία ώρα και 45 λεπτά μετά την κατάδυση στο σημείο του ναυαγίου του Τιτανικού στα ανοικτά των ακτών του Νιουφάουντλαντ, στον Καναδά, την Κυριακή.

Ναυάγιο Τιτανικού: Αγωνία για το υποβρύχιο – Επιχειρηματίας και ο γιος του ανάμεσα στους αγνοούμενους

Πιστεύεται ότι τα μέλη του πληρώματος έχουν οξυγόνο μέχρι το πολύ την Πέμπτη.

Το ναυάγιο του Τιτανικού βρίσκεται περίπου 435 μίλια (700 χιλιόμετρα) νότια του Σεντ Τζονς, στη Νέα Γη, αν και η αποστολή διάσωσης ξεκινάει από τη Βοστώνη της Μασαχουσέτης. Η αμερικανική ακτοφυλακή είπε ότι ένα ερευνητικό πλοίο που ονομάζεται Polar Prince διεξήγαγε επιφανειακή έρευνα για το υποβρύχιο το βράδυ της Δευτέρας. Χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά υποβρυχίων στο σημείο των συντριμμιών και ήταν το πλοίο υποστήριξης στην τουριστική αποστολή της Κυριακής.

Ο Τιτανικός, που ήταν το μεγαλύτερο πλοίο της εποχής του, χτύπησε ένα παγόβουνο στο παρθενικό του ταξίδι από το Σαουθάμπτον στη Νέα Υόρκη το 1912. Από τους 2.200 επιβάτες και το πλήρωμα, περισσότεροι από 1.500 πέθαναν.

Τα συντρίμμια του έχουν εξερευνηθεί εκτενώς από τότε που ανακαλύφθηκαν το 1985.

naftemporiki.gr