Skip to main content

«Κλεφτρόνια» αποκαλεί το Spotify τον Πρίγκιπα Χάρι και την Μέγκαν Μαρκλ

REUTERS/Andrew Kelly/File Photo

Έντονη αντίδραση στελεχών της πλατφόρμας στη ξαφνική διακοπή των podcast της Μέγκαν.

Με κοινή τους ανακοίνωση την Παρασκευή το πριγκιπικό ζεύγος Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ και η δημοφιλής streaming πλατφόρμα Spotify ανακοίνωσαν ότι σταματά η σειρά podcast της Μέγκαν Μαρκλ που είχε ξεκινήσει τον περασμένο Αύγουστο. Ήταν η πρώτη σημαντική επαγγελματική συμφωνία του… αυτοεξόριστου πριγκιπικού ζεύγους και αν και δεν είχαν ανακοινωθεί επισήμως οι λεπτομέρειες της συμφωνίας οι δημοσιογραφικές πληροφορίες έκαναν λόγο για ένα ποσό της τάξης των 20-25 εκατ. δολαρίων για την οργάνωση και παρουσίαση αυτών των podcast από την Μέγκαν Μαρκλ.

Η σειρά ονομαζόταν «Archetypes» και η Αμερικανίδα ηθοποιός συνομιλούσε με διάσημες φίλες της όπως η πρωταθλήτρια του τένις Σερένα Ουίλιαμς και η τραγουδίστρια Μαράϊα Κάρει για ζητήματα που περιστρέφονταν γύρω από τα στερεότυπα που υπάρχουν για τις γυναίκες και τις επιπτώσεις που έχουν αυτά στη ζωή των γυναικών. Η εταιρεία παραγωγής του πριγκιπικού ζεύγους και το Spotify ανέφεραν ότι είναι περήφανοι για αυτόν τον πρώτο κύκλο podcast της Μέγκαν αλλά συμφώνησαν να διακόψουν τη συνεργασία τους. Εκπρόσωπος του ζεύγους είπε στην Wall Street Journal ότι η Μέγκαν θα συνεχίσει τα podcast της σε άλλη πλατφόρμα.

Όμως τα νερά ταράζει ο Μπιλ Σίμονς, επικεφαλής του τμήματος Καινοτομίας και Εμπορικότητας των podcast του Spotify και επίσης επικεφαλής του αθλητικού περιεχομένου της πλατφόρμας σε όλο τον κόσμο. Ο Σίμονς είναι γνωστός podcaster και το Spotify εξαγόρασε την εταιρεία του έναντι 200 εκατ. δολαρίων του 2020 προσφέροντας του παράλληλα τις υψηλές διοικητικές θέσεις που κατέχει στην πλατφόρμα. Ο Σίμονς που συνεχίζει το «The Bill Simmons Podcast»  δεν συγκρατήθηκε και στη διάρκεια του podcast που έγινε μετά την ανακοίνωση ξέσπασε κατά του πριγκιπικού ζεύγους αποκαλώντας τους «κλεφτρόνια» συνοδεύοντας αυτόν τον χαρακτηρισμό και μια βωμολοχία κερδίζοντας όπως είναι ευνόητο πρώτη θέση στα βρετανικά ταμπλόιντ αλλά και σε μεγάλο μέρος των ενημερωτικών ιστοσελίδων.

«Θα έπρεπε να κάνουμε ένα podcast για αυτούς με τίτλο ‘@@@@ κλεφτρόνια’. Πρέπει να μεθύσω μια μέρα και να πω την ιστορία με την τηλεδιάσκεψη που είχα με τον Χάρι για να τον βοηθήσω στην όλη ιστορία με τα podcast. Θα είναι μια από τις καλύτερες ιστορίες που έχω πει» είπε ο Σίμονς ο οποίος είχε επιτεθεί στον πρίγκιπα Χάρι πριν λίγους μήνες λέγοντας ότι νιώθει ντροπή που συνεργάζεται με την εταιρεία του, ότι δεν προσφέρει απολύτως τίποτε γενικά και έχει βαρεθεί να τον ακούει μονίμως να γκρινιάζει για κάτι. Ο Σίμονς είχε προτείνει μάλιστα να εκτοξεύσουμε τον Χάρι στον Ήλιο για να ησυχάσουμε από αυτόν.

Naftemporiki.gr