Skip to main content

Αιχμάλωτοι Ρώσοι στρατιώτες από φιλο-ουκρανικές ομάδες Ρώσων μαχητών

REUTERS/Gleb Garanich

«Θα τους παραδώσουμε στις ουκρανικές αρχές»

Αιχμαλωτίστηκαν πολλοί Ρώσοι στρατιώτες από φιλο-ουκρανική ομάδα Ρώσων μαχητών, όπως τουλάχιστον ισχυρίζονται οι ίδιοι, και μάλιστα θα τους παραδώσουν στις ουκρανικές αρχές.

Το Ρωσικό Εθελοντικό Σώμα έκανε αυτήν την ανακοίνωση με ένα σύντομο βίντεο που αναρτήθηκε στο Telegram. Στα πλάνα διακρίνονται περίπου δώδεκα Ρώσοι αιχμάλωτοι, δύο εκ των οποίων είναι ξαπλωμένοι σε κλίνες νοσοκομείου.

Νωρίτερα η ίδια ομάδα είχε ανακοινώσει ότι κρατά δύο αιχμαλώτους. Σε βίντεο στο κανάλι της Λεγεώνας Ελευθερία της Ρωσίας στην εφαρμογή Telegram, ένας άνδρας, που δηλώνει πως είναι ο διοικητής του Ρωσικού Σώματος Εθελοντών, λέει πως θα παραδώσει τους δύο αιχμαλώτους στον κυβερνήτη του Μπέλγκοροντ Βιατσεσλάβ Γκλάντκοφ, αν αυτός ο τελευταίος συναντήσει τους μαχητές στο χωριό Νόβαγια Ταβολζάνκα πριν από τις 5 μ.μ. (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).

Στο βίντεο εικονίζονται οι δύο αιχμάλωτοι, ο ένας από τους οποίους φαίνεται πως είναι τραυματισμένος και βρίσκεται σε χειρουργικό τραπέζι.

«Σήμερα μέχρι τις 17:00 έχετε την ευκαιρία να επικοινωνήσετε χωρίς όπλα και να πάρετε πίσω δύο Ρώσους πολίτες, απλούς στρατιώτες τους οποίους εσείς και η πολιτική ηγεσία σας στέλνετε στη σφαγή», αναφέρεται σε δήλωση που αναρτήθηκε μαζί με το βίντεο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη

Μπέλγκοροντ: Συνεχίζονται οι μάχες με «ουκρανική ομάδα σαμποτέρ»