Skip to main content

Συνεχίζονται οι επιθέσεις στο ρωσικό Μπελγκορόντ

Freedom Of Russia Legion/via REUTERS

Οι μαχητές των ομάδων «Λεγεώνα για την Ελευθερία στην Ρωσία» και «Σώμα Ρώσων Εθελοντών» ανακοίνωσαν ότι έχουν αιχμαλωτίσει δύο Ρώσους στρατιώτες.

Συνεχείς επιθέσεις των ουκρανικών δυνάμεων στην ρωσική περιοχή του Μπελγκορόντ,καταγγέλουν οι τοπικές αρχές.

Οι βομβαρδισμοί στην περιοχή συνεχίστηκαν στη διάρκεια της νύχτα, δήλωσε την Κυριακή ο κυβερνήτης του Μπελγκορόντ Βιάτσεσλαβ Γκλάντκοφ.

Σημειώνεται ότι το προηγούμενο βράδυ σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι και εκατοντάδες παιδιά απομακρύνθηκαν από τα σύνορα.  Περισσότεροι από 4.000 άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε προσωρινά καταλύματα στην περιοχή, η οποία συνορεύει με την Ουκρανία στα νότια και δυτικά της, είπε ο Γκλάντκοφ.

Αργότερα την ίδια μέρα, ο Γκλάντκοφ κατηγόρησε τις ουκρανικές δυνάμεις ότι βομβάρδισαν μια αγορά στην πόλη στην πόλη Σεμπεκίνο, που βρίσκεται περίπου 7 χιλιόμετρα από τα ουκρανικά σύνορα.

Από τον βομβαρδισμό δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός, όμως προκλήθηκαν πυρκαγιές κοντά στην αγορά της πόλης, έναν ιδιωτικό χώρο και μια αποθήκη σιτηρών.

Τα διεθνή μέσα σημειώνουν ότι ο ισχυρισμός του δεν μπορεί να επαληθευθεί από ανεξάρτητη πηγή.

Πάντως οι μαχητές των ομάδων «Λεγεώνα για την Ελευθερία στην Ρωσία» και «Σώμα Ρώσων Εθελοντών», που είναι εθελοντικά στρατιωτικά τμήματα που απαρτίζονται από Ρώσους πολίτες και έχουν, κατά δήλωσή τους, δραστηριότητα στην περιοχή, ανακοίνωσαν ότι έχουν αιχμαλωτίσει δύο Ρώσους στρατιώτες στο Μπελγκορόντ.

Δήλωσαν πρόμυθοι να τους ανταλλάξουν εφόσον συναντηθούν προσωπικά με τον περιφερειάρχη.