Skip to main content

Τρεις νεκροί σε νέα αεροπορική επιδρομή στο Κίεβο

REUTERS/Valentyn Ogirenko

Επιθέσεις στις συνοικίες Ντεσνιάνσκι και Ντνιπρόφσκι- Μεταξύ των νεκρών ένα 11χρονο κορίτσι.

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανάμεσά τους ένα 11χρονο κορίτσι, σε νέα αεροπορική επιδρομή στη διάρκεια της νύχτας στο Κίεβο, ανακοίνωσαν οι ουκρανικές αρχές.

Το τελευταίο διάστημα η Ρωσία πραγματοποιεί συχνές επιθέσεις στην ουκρανική πρωτεύουσα, με τη χρήση πυραύλων και drones. Η επίθεση ήταν η τέταρτη αυτή την εβδομάδα και έρχεται μετά από 17 επιθέσεις στην ουκρανική πρωτεύουσα κατά τη διάρκεια του Μαΐου. Οι περισσότερες πραγματοποιήθηκαν τη νύχτα, αν και τουλάχιστον μία σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Οι τελευταίες επιθέσεις, κατά τις οποίες τραυματίστηκαν 11 άνθρωποι, σημειώθηκαν στις συνοικίες Ντεσνιάνσκι και Ντνιπρόφσκι, στα ανατολικά της πόλης. Νεκροί είναι τρεις άνθρωποι, ένα 11χρονο κορίτσι, η 34χρονη μητέρα του και άλλη μία 33χρονη γυναίκα. Αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι μεταξύ των θυμάτων είναι δύο παιδιά.

Σε μια σειρά από αναρτήσεις νωρίς το πρωί στο Telegram, ο δήμαρχος της πόλης Βιτάλι Κλίτσκο ανέφερε ότι  «σειρά εκρήξεων» σημειώθηκε στην πόλη, που κατέληξαν σε πλήγματα σε κτίρια και πυρκαγιές.