Skip to main content

Οκάσιο-Κορτέζ κατά Μασκ για τις τουρκικές εκλογές: «Δημιουργεί προηγούμενο για τις κάλπες στις ΗΠΑ»

«Ανησυχώ για τις εκλογές του επόμενου έτους», τόνισε το μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ.

Επικρίσεις κατά του Έλον Μασκ για τον τρόπο διαχείρισης της παραπληροφόρησης στο Twitter διατύπωσε το μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών, Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ. Κατηγορώντας τον Έλον Μασκ για το μπλόκο σε λογαριασμούς αντιπολιτευόμενων στην Τουρκία, σημείωσε ότι δημιουργείται προηγούμενο για τις αμερικανικές εκλογές του 2024.

Η κ. Οκάσιο-Κορτέζ διερωτήθηκε πότε θα ήταν η κατάλληλη στιγμή να «φύγει από το άλλο μέρος», προφανώς αναφερόμενη στο Twitter, σύμφωνα με το Business Insider. «Ανησυχώ για τις εκλογές του επόμενου έτους» στις ΗΠΑ, τόνισε, σημειώνοντας ότι ο Έλον Μασκ επηρέασε «τη ζυγαριά» στην Τουρκία.

Ο βουλευτής αναφερόταν στην κίνηση του Twitter να λογοκρίνει λογαριασμούς αντιφρονούντων στην Τουρκία κατόπιν αιτήματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Μασκ σημείωσε ότι η απόφαση ελήφθη αφού ο Ερντογάν απείλησε να αποκλείσει εντελώς την πρόσβαση στο Twitter στην Τουρκία. Ωστόσο, ορισμένοι υποστηρίζουν ότι ο Μασκ και ο Ερντογάν είχαν επιχειρηματικές σχέσεις τουλάχιστον από το 2021.