Skip to main content

Ουκρανία: Νέες εκρήξεις στο Κίεβο

REUTERS/Gleb Garanich

Εκρήξεις αναφέρθηκαν επίσης στις περιοχές Λβιβ, Οδησσό, Βίννιτσα και Χμελνίτσκι.

Νέο κύμα ρωσικών επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους δέχεται σήμερα η Ουκρανία. Οι επιθέσεις έχουν στόχο την πρωτεύουσα της χώρας, Κίεβο, μετά από δύο νύχτες σφοδρών επιδρομών με drones.  Πρόκειται για τη 15η αεροπορική επίθεση της Ρωσίας στην πόλη αυτόν τον μήνα.

Συγκεκριμένα, λίγα λεπτά μετά την ενεργοποίηση των σειρήνων του αντιαεροπορικού συναγερμού, στο κέντρο της πόλης ακούστηκαν σήμερα πάνω από δέκα εκρήξεις.  «Εκρήξεις στην πόλη, στις συνοικίες του κέντρου», έγραψε στο Telegram ο δήμαρχος της ουκρανικής πρωτεύουσας Βιτάλι Κλίτσκο καλώντας τους κατοίκους να παραμείνουν στα καταφύγια. «Η αντιαεροπορική άμυνα βρίσκεται σε δράση», δήλωσε από την πλευρά του εκπρόσωπος της στρατιωτική διοίκησης του Κιέβου.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν αναφορές θύματα στο Κίεβο. Έχουν προκληθεί, ωστόσο, ζημιές και πυρκαγιές σε κτίρια. Επίσης, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει καπνός στο αεροδρόμιο Zhuliany του Κιέβου.

Νωρίτερα η στρατιωτική διοίκηση της περιφέρειας της ουκρανικής πρωτεύουσας είχε ανακοινώσει ότι η ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε πάνω από 40 τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη-καμικάζι και πυραύλους που κατευθύνονταν στο Κίεβο.

Εκρήξεις αναφέρθηκαν επίσης στις περιοχές Λβιβ, Οδησσό, Βίννιτσα και Χμελνίτσκι.