Skip to main content

Βρετανία: Επανήλθαν οι ηλεκτρονικές πύλες ελέγχου μετά την βλάβη

Η βλάβη προέκυψε σε μια τουριστική περίοδο και οδήγησε σε μεγάλες ουρές και καθυστερήσεις

Το υπουργείο Εσωτερικών της Βρετανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι αυτοματοποιημένες πύλες ελέγχου των συνόρων της Βρετανίας επέστρεψαν στην κανονική του λειτουργία, ύστερα από ένα εθνικό πρόβλημα του συστήματος που προκάλεσε μεγάλες καθυστερήσεις.

Εικόνες που αναρτήθηκαν νωρίτερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν μεγάλες ουρές εκατοντάδων ανθρώπων στα αεροδρόμια Χίθροου και Γκάτγουικ του Λονδίνου, με απογοητευμένους επιβάτες να διαμαρτύρονται ότι έπρεπε να περιμένουν αρκετές ώρες στην ουρά.

«Μετά από μια τεχνική βλάβη στο σύστημα των συνόρων που επηρέασε τις αφίξεις μέσω ηλεκτρονικών πυλών στο Ηνωμένο Βασίλειο, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι όλες οι ηλεκτρονικές πύλες λειτουργούν πλέον κανονικά», ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών της Βρετανίας σε ανάρτησή του στο Twitter. «Ευχαριστούμε τους ταξιδιώτες για την υπομονή τους και το προσωπικό για το έργο του».

Το πρόβλημα με τις αυτοματοποιημένες πύλες, το οποίο προέκυψε κατά τη διάρκεια μιας πολυσύχναστης περιόδου για τα ταξίδια στη Βρετανία με την ανοιξιάτικη τραπεζική αργία τη Δευτέρα και τις διακοπές των σχολείων την επόμενη εβδομάδα, σήμαινε ότι όλοι οι επιβάτες έπρεπε να περάσουν από χειροκίνητα σημεία ελέγχου.