Skip to main content

Ρωσία: Από τα «Καλάσνικοφ» στα drones

REUTERS/Roman Petushkov/File Photo

Η «Καλάσνικοφ» κατασκευάζει ήδη και ένα «drone καμικάζι»

Η  ρωσική πολεμική βιομηχανία «Καλάσνικοφ», που κατασκευάζει τα ομώνυμα αυτόματα όπλα , αποφάσισε να διαφοροποιήσει την παραγωγή της και ξεκινήσει την κατασκευή νέων drones , όπως δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας , Άλαν Λούσνικοφ.

«Δημιουργήσαμε ένα τμήμα για την κατασκευή  μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Έχουμε ενισχύσει  όλες τις αναπτυξιακές και παραγωγικές μας δυνατότητες και επεκτείνουμε την παραγωγή τους», δήλωσε ο Λούσνικοφ στο ρωσικό πρακτορείο Tass.

Η νέα μονάδα θα περιλαμβάνει όλα όσα χρειάζονται για την αποτελεσματική λειτουργία των μη επανδρωμένων αεροσκαφών. «Η προσέγγισή μας είναι να βελτιώνουμε συνεχώς το προϊόν μας, δεν μπορούμε να κάνουμε  διαφορετικά» υπογράμμισε ο πρόεδρος της εταιρείας.

Η «Καλάσνικοφ» κατασκευάζει ήδη και ένα «drone καμικάζι» , σε μια από τις εταιρείες του ομίλου, τη Zala Aero. Τα μη επανδρωμένα αυτά αεροσκάφος ,έχουν την κωδική ονομασία  Lancet και χρησιμοποιούνται στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας. Είναι εξοπλισμένα με διάφορα συστήματα στόχευσης που βασίζονται σε συντεταγμένες και οπτικο-ηλεκτρονική τεχνολογία. Διαθέτουν ένα τηλεοπτικό κανάλι επικοινωνίας για τη μετάδοση εικόνων  από τους στόχους και για την επιβεβαίωση της καταστροφής τους. Το drone αυτό μπορεί να πλήξει  στόχους σε ακτίνα 40 χιλιομέτρων.