Skip to main content

Αυστραλία: Κατέληξε η 95χρονη που είχε χτυπηθεί με τέιζερ από αστυνομικό

Φωτ. αρχείου: EPA/ JONO SEARLE

Αστυνομικός την είχε χτυπήσει με τέιζερ, με αποτέλεσμα η γυναίκα να πέσει στο έδαφος και να χτυπήσει στο κεφάλι.

Στα τραύματά της υπέκυψε η 95χρονη γυναίκα στην Αυστραλία, η οποία προ μίας εβδομάδας είχε χτυπηθεί με τέιζερ από αστυνομικό σε οίκο ευγηρίας.

Η γυναίκα νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ η υπόθεση έχει προκαλέσει κατακραυγή στην Αυστραλία.

Ο αστυνομικός που χτύπησε την ηλικιωμένη με το τέιζερ τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ άμεσα ξεκίνησε έρευνα, με συμμετοχή του τμήματος ανθρωποκτονιών.

Το χρονικό

Την περασμένη Τετάρτη, η αστυνομία έλαβε κλήση να μεταβεί στον οίκο ευγηρίας Yallambee στην Κούμα, περίπου 300 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Σίνδεϊ, αφού ένας εργαζόμενος εντόπισε την 95χρονη ένοικο Κλερ Νόουλαντ έξω από το δωμάτιό της να κρατά μαχαίρι. Η Νόουλαντ που έπασχε από άνοια περιπλανιόταν για ώρες μέσα στον οίκο ευγηρίας και είχε πάρει το μαχαίρι από την κουζίνα.

Δύο αστυνομικοί μιλούσαν στη Νόουλαντ, η οποία πάσχει από άνοια, για αρκετά λεπτά, αλλά εκείνη δεν άφηνε το μαχαίρι και άρχισε να τους πλησιάζει. Τότε ο ένας τη χτύπησε με το τέιζερ, με αποτέλεσμα η γυναίκα να πέσει στο έδαφος και να χτυπήσει στο κεφάλι. «Την ώρα που τη χτύπησαν με το τέιζερ πλησίαζε τους αστυνομικούς, αλλά, πρέπει να παραδεχθούμε, με αργό βήμα» σημείωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

«Χρησιμοποίησαν τέιζερ, όταν το μόνο που χρειαζόταν ήταν μια καλή κουβέντα (…) ήταν σε σύγχυση, κάτι που συμβαίνει στους ανθρώπους που πάσχουν από άνοια, χρειαζόταν γλυκιές κουβέντες και βοήθεια. Δεν χρειαζόταν την επιβολή του νόμου», δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ο τοπικός αξιωματούχος Άντριου Θάλερ.