Skip to main content

Όρμπαν: «Οι φτωχοί Ουκρανοί» δεν μπορούν να κερδίσουν τον πόλεμο κατά της Ρωσίας

«Από την στιγμή που το ΝΑΤΟ δεν στέλνει στρατεύματα»

Η Ουκρανία δεν μπορεί να κερδίσει τον πόλεμο με τη Ρωσία, δήλωσε ο πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν, ούτως ή άλλως ο στενότερος σύμμαχος του Βλαντίμιρ Πούτιν στην ΕΕ.

Καθώς το ΝΑΤΟ δεν είναι έτοιμο να στείλει στρατεύματα, «δεν υπάρχει καμία πιθανότητα για τους φτωχούς Ουκρανούς να κερδίσουν αυτόν τον πόλεμο», είπε ο Όρμπαν σε συνέντευξή του στον αρχισυντάκτη του Bloomberg Τζον Μικλεθγουέιτ, στο περιθώριο του Οικονομικού Φόρουμ στην Ντόχα του Κατάρ.

Η Ουγγαρία μπλοκάρει μια επιπλέον δόση 500 εκατ. ευρώ (540 εκατ. δολάρια) της οικονομικής βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ουκρανία. Έχει ταχθεί επίσης κατά των νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας, επικαλούμενη διμερείς διαφορές με την κυβέρνηση του Κιέβου.

Ο Όρμπαν, έχει καθυστερήσει να υποστηρίξει τις κυρώσεις του μπλοκ κατά της Ρωσίας και αρνήθηκε να συμμετάσχει με άλλα μέλη στην προμήθεια όπλων στην Ουκρανία. Προέτρεψε την ΕΕ να εξετάσει το ενδεχόμενο περικοπής της χρηματοδότησης προς το Κίεβο, κάτι που σύμφωνα με τους επικριτές μοιάζει με πιέσεις για συνθηκολόγηση στη ρωσική επιθετικότητα.

naftemporiki.gr