Skip to main content

Τουρκία: Νέα δοκιμαστική εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου

Πρόκειται για τη δεύτερη δοκιμή του πυραύλου Tayfun.

Σε νέα δοκιμαστική εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου Tayfun προχώρησε σήμερα η Τουρκία, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην χώρα.

Η εκτόξευση πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο της Ριζούντας Rize-Artvin, στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, κοντά στα σύνορα με τη Γεωργία.

Πρόκειται για τη δεύτερη δοκιμή του ίδιου πυραύλου Tayfun. Η πρώτη εκτόξευση είχε γίνει στις 18 Οκτωβρίου του 2022, από την ίδια τοποθεσία.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu, ο πύραυλος αυτός μπορεί να πλήξει στόχο σε απόσταση 561 χιλιομέτρων σε 456 δευτερόλεπτα. Ο πύραυλος κατασκευάζεται από την τουρκική Roketsan. Μάλιστα σε συνέντευξη που σε συνέντευξη που παραχώρησε την Δευτέρα στο τηλεοπτικό δίκτυο TRT Haber, o Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε ότι η Δύση είναι ενοχλημένη από την ανάπτυξη της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας.

«Τους αρέσει που η Τουρκία γίνεται πιο ισχυρή στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας; Φυσικά δεν τους αρέσει… Δεν τους αρέσει γιατί πλέον δεν αγοράζουμε όπλα και πυρομαχικά από αυτούς», τόνισε. «Το έθνος έδωσε απάντηση (στη Δύση) στις 14 Μαΐου. Ελπίζω ότι στις 28 Μαΐου θα το ξανακάνει», είπε ο Ερντογάν.