Skip to main content

Ουκρανία: Μερική περικύκλωση της Μπαχμούτ από τις ουκρανικές δυνάμεις

Radio Free Europe/Radio Liberty/Serhii Nuzhnenko via REUTERS

«Οι δυνάμεις μας έχουν καταλάβει την πόλη, έχουν περικυκλώσει την μισή και αυτό μας δίνει την ευκαιρία να καταστρέψουμε τον εχθρό»

Την πολιορκημένη πόλη Μπαχμούτ έχουν περικυκλώσει μερικώς οι δυνάμεις της Ουκρανίας και εξακολουθούν αν ελέγχουν τμήμα της, σύμφωνα με την υφυπουργό Άμυνας της Ουκρανίας, Χάνα Μαλιάρ.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συνεχάρη νωρίτερα σήμερα την μισθοφορική ομάδα Wagner και τον ρωσικό στρατό μια ημέρα αφότου ο επικεφαλής της Γεβγκένι Πριγκόζιν δήλωσε ότι οι δυνάμεις του κατέλαβαν την πόλη.

Το Μπαχμούτ «έπεσε», λέει η Μόσχα- Ποιες οι επιπλοκές

Αλλά η Μαλιάρ είπε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις εξακολουθούν να προελαύνουν κατά μήκος των περιχώρων του Μπαχμούτ και διεκδικούν τμήμα των υψωμάτων που δεσπόζουν πάνω από την πόλη.

«Οι δυνάμεις μας έχουν καταλάβει την πόλη, έχουν περικυκλώσει την μισή και αυτό μας δίνει την ευκαιρία να καταστρέψουμε τον εχθρό. Επομένως ο εχθρός πρέπει να υπερασπιστεί τον εαυτό του στο τμήμα της πόλης που ελέγχει», έγραψε η ίδια στην εφαρμογή Telegram.

Κατέλαβαν οι Ρώσοι το Μπαχμούτ; «Νομίζω πως όχι»- Σύγχυση με την δήλωση Ζελένσκι

Η Μαλιάρ πρόσθεσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις εξακολουθούν να υπερασπίζονται τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις και τις υποδομές στο Μπαχμούτ καθώς και έναν ιδιωτικό τομέα της πόλης.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters