Skip to main content

Τουρκία: Φορτηγό συγκρούστηκε με 11 οχήματα- Τουλάχιστον 12 νεκροί

31 οι τραυματίες. Οι τρεις σοβαρά.

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 31 τραυματίστηκαν σε καραμπόλα οχημάτων που σημειώθηκε το Σάββατο στην επαρχία Χατάι της νότιας Τουρκίας, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά.

«Φωτιά εκδηλώθηκε σε ένα φορτηγό και ένα λεωφορείο. Δώδεκα συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 31 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων τρεις σοβαρά, σε καραμπόλα οχημάτων στην περιοχή Τοπμπογκαζί, κοντά στην Αντάκια (Αντιόχεια)», έγραψε ο Κοτζά σε ανάρτησή του στο Twitter.

Στην καραμπόλα ενεπλάκη ένα φορτηγό που κινούνταν στον αυτοκινητόδρομο Iskenderun-Antakya. Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, ο οδηγός φορτηγού έχασε τον έλεγχο του οχήματός του, με αποτέλεσμα να εισέλθει στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και να συγκρουστεί με εννέα αυτοκίνητα και δύο μικρά λεωφορεία που περίμεναν στην άκρη του δρόμου. Το φορτηγό και ένα λεωφορείο τυλίχθηκαν στις φλόγες.

Στο σημείο του δυστυχήματος έσπευσε μεγάλος αριθμός αστυνομικών δυνάμεων, πυροσβεστών και ασθενοφόρων. Ομάδες διασωστών μετέφεραν τους τραυματίες σε νοσοκομεία.

Μετά το δυστύχημα, η φωτιά στο φορτηγό και το μικρό λεωφορείο που πήρε φωτιά κατασβέστηκε από τους πυροσβέστες.