Skip to main content

Έκρηξη αυτοκινήτου στη Ρωσία: Τραυματίστηκε ο συγγραφέας Πριλέπιν- Νεκρός ο οδηγός του

Ο 47χρονός συγγραφέας είναι θερμός υποστηρικτής της επίθεσης του Κρεμλίνου στην Ουκρανία.

Ο Ρώσος εθνικιστής συγγραφέας και δημοσιογράφος  Ζαχάρ Πριλέπιν, τραυματίστηκε και ο οδηγός του σκοτώθηκε όταν εκρηκτικός μηχανισμός πυροδοτήθηκε κάτω από το αυτοκίνητό τους στην περιοχή Νίζνι Νόβγκοροντ της κεντρικής Ρωσίας, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε από την έκρηξη και ο συγγραφέας Ζαχάρ Πριλέπιν, που βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο, τραυματίστηκε», αναφέρεται επίσης σε ανακοίνωση που εξέδωσε η υπηρεσία Τύπου του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών.

Ο 47χρονός Πριλέπιν, ο οποίος είναι θερμός υποστηρικτής της επίθεσης του Κρεμλίνου στην Ουκρανία, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, ωστόσο, δεν είναι γνωστή ακόμα η σοβαρότητα της κατάστασής του.

«Μέχρι στιγμής δεν έχουμε καταφέρει να προσδιορίσουμε τι συνέβη. Ο Ζαχάρ Πριλέπιν είναι καλά», δήλωσε η υπηρεσία Τύπου του συγγραφέα.

Σύμφωνα με το μέσο ενημέρωσης RBC, ο Πριλέπιν έχει τραυματιστεί στο πόδι. Οι πηγές τους λένε ότι επέστρεφε στη Μόσχα από το έδαφος των αυτοαποκαλούμενων «λαϊκών δημοκρατιών» των Λουγκάνσκ και Ντονέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία. Οι ύποπτοι φέρεται να ακολούθησαν το αυτοκίνητο του Πριλέπιν. Ο συγγραφέας σταμάτησε για να φάει στην περιοχή του Νίζνι Νόβγκοροντ. Η έκρηξη σημειώθηκε αμέσως μετά την επιστροφή του στο αυτοκίνητο. Ως εκ τούτου, ο εκρηκτικός μηχανισμός θα μπορούσε να είχε τοποθετηθεί κάτω από το καπό του αυτοκινήτου του ενώ ο Πρίλεπιν βρισκόταν στο καφέ.

Υπενθυμίζεται ότι σε αντίστοιχες επιθέσεις έχασαν τη ζωή τους ο Ρώσος στρατιωτικός μπλόγκερ Βλαντλέν Τατάρσκι (πραγματικό όνομα: Μαξίμ Φομίν) σε ένα καφέ της Αγίας Πετρούπολης τον Απρίλιο και η δημοσιογράφος Ντάρια Ντούγκινα, κόρη του υπερεθνικιστή ιδεολόγου Αλεξάντρ Ντούγκιν, το περασμένο καλοκαίρι, σε έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου.