Skip to main content

Ζελένσκι: Συνάντηση με στελέχη της BlackRock

REUTERS/Alexander Ermochenko

Συζητήθηκαν οι επενδύσεις και η ανοικοδόμηση της Ουκρανίας.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι συναντήθηκε στο Κίεβο με στελέχη της BlackRock, μεταξύ των οποίων και ο αντιπρόεδρος και μέλους της παγκόσμιας εκτελεστικής επιτροπής της εταιρείας διαχείρισης assets, Φίλιπ Χίλντεμπραντ.

Ο Ζελένσκι συζήτησε με τη διοίκηση της εταιρείας BlackRock τις λεπτομέρειες της δημιουργίας επενδυτικού ταμείου για την αποκατάσταση της Ουκρανίας.

Η BlackRock Financial Market Advisory θα παρέχει υπηρεσίες για το fund, σύμφωνα με δήλωση που εστάλη μέσω email από το γραφείο του Ουκρανού προέδρου. Το ταμείο θα αναζητήσει ιδιωτικά και δημόσια κεφάλαια για τα έργα που απαιτούνται στην Ουκρανία μετά το τέλος των ενεργών εχθροπραξιών.

«Οι λεπτομέρειες της δημιουργίας ενός επενδυτικού ταμείου για την αποκατάσταση της οικονομίας της Ουκρανίας συζητήθηκαν σε συνάντηση με τη διοίκηση της μεγαλύτερης εταιρείας διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, της BlackRock. Ο κύριος στόχος της δημιουργίας του ταμείου είναι η προσέλκυση ιδιωτικού και δημόσιου κεφαλαίου για την υλοποίηση επιχειρηματικών έργων μεγάλης κλίμακας στην Ουκρανία», ανέφερε ο Ουκρανός πρόεδρος στο Telegram.

«Μπορούμε να προσφέρουμε ενδιαφέροντα έργα για επενδύσεις στην ενέργεια, τη γεωργία, τα logistics, τις υποδομές, την πληροφορική και πολλούς άλλους τομείς», είπε ο Ζελένσκι. «Θέλουμε να έρθουν παγκόσμιοι εταίροι που μπορούν να μας προσφέρουν μεγάλες επενδύσεις».