Skip to main content

Περού: Έκλεψαν αθλητικά παπούτσια αξίας πάνω από 13.000 δολάρια. Αλλά ήταν όλα για το δεξί πόδι

Diario Correo

«Το ασυνήθιστο με αυτή τη ληστεία είναι ότι έχουν κλαπεί παπούτσια μόνο για  το δεξί πόδι».

Ληστεία με λεία αθλητικά παπούτσια αξίας πάνω από 13.00 δολάρια σημειώθηκε την Κυριακή στην πόλη Χουανκάγιο, στο κεντρικό Περού.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, τρεις άγνωστοι εισέβαλαν σε ένα κατάστημα υποδημάτων και έφυγαν με 200 αθλητικά παπούτσια. Όμως όλα ήταν για το δεξί πόδι, ανέφεραν την Πέμπτη διάφορα μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένου του BBC.

Τα παπούτσια που εκλάπησαν υπολογίζεται ότι αξίζουν συνολικά 50.000 περουβιανά σολ, ή 13.400 δολάρια, ανέφερε η περουβιανή εφημερίδα El Comercio την Τρίτη, επικαλούμενη μια άλλη τοπική εφημερίδα Diario Correo. Το BBC αναφέρει ότι αυτές οι εκτιμήσεις προέρχονται από τον ιδιοκτήτη του  καταστήματος.

Πλάνα από την κάμερα ασφαλείας του καταστήματος κατέγραψε τη ληστεία, σύμφωνα με την El Comercio. Στα πλάνα διακρίνονται οι κλέφτες να σπάζουν το λουκέτο στην τρίτη τους προσπάθεια στις 3.30 τα ξημερώματα της Κυριακής και να αποχωρούν με ένα τρίκυκλο.

«Συλλέξαμε στοιχεία στο σημείο. Το ασυνήθιστο με αυτή τη ληστεία είναι ότι έχουν κλαπεί παπούτσια μόνο για  το δεξί πόδι», δήλωσε ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας Εντουάν Ντίαζ στα περουβιανά μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με το BBC. «Με τα πλάνα και τα δακτυλικά αποτυπώματα, θα μπορέσουμε να εντοπίσουμε αυτά τα άτομα», πρόσθεσε.