Skip to main content

Ερντογάν: Ακύρωσε όλες τις εμφανίσεις του για σήμερα

REUTERS/Violeta Santos Moura

Μετά την ξαφνική αδιαθεσία που αισθάνθηκε σε ζωντανή εκπομπή.

Μετά από σύσταση των γιατρών, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ακυρώνει για σήμερα όλες του τις δημόσιες εμφανίσεις.

Σύμφωνα με το πρόγραμμά του, για σήμερα προγραμματιζόταν να εμφανιστεί σε τρεις ξεχωριστές επαρχίες στην κεντρική Τουρκία.

«Θεού θέλοντος θα συνεχίσουμε το πρόγραμμά μας από αύριο», αναφέρει σε ανάρτησή του ο Ερντογάν.

Η είδηση έρχεται μετά την ξαφνική αδιαθεσία που εμφάνισε ο Τούρκος πρόεδρος κατά την διάρκεια ζωντανής εκπομπής, η οποία διεκόπη για περίπου δέκα λεπτά. Έπειτα ο Ερντογάν επανήλθε εξηγώντας ότι υπέφερε από στομαχική διαταραχή και κόπωση από το «βαρύ» πρόγραμμά του ενόψει των προεδρικών εκλογών της 14ης Μαΐου.

«Είχα σοβαρή στομαχική διαταραχή κατά τη διάρκεια έντονης προεκλογικής εκστρατείας σήμερα και χθες και σκέφτηκα ακόμη και να ακυρώσω τη συνέντευξη», είπε ο Ερντογάν αφού επέστρεφε στην εκπομπή του Kanal 7 αρκετά λεπτά αργότερα.

«Φυσικά, αντιμετωπίζουμε τέτοια ζητήματα κατά καιρούς μέσα σε ένα τόσο φορτωμένο πρόγραμμα», είπε ο Ερντογάν μετά την επιστροφή του, ζητώντας συγγνώμη από το κοινό. Η συνέντευξη τελείωσε αφού απάντησε σε μια ακόμη ερώτηση.

Οι κάμερες δεν έδειξαν τον Ερντογάν τη στιγμή πριν από τη διακοπή της εκπομπής, εστιάζοντας αντ’ αυτού στον δημοσιογράφο που έκανε μια ερώτηση εκείνη τη στιγμή. Αλλά τα μικρόφωνα κατέγραψαν τα ανήσυχα λόγια του που έλεγε, «ωχ όχι, ω όχι».