Skip to main content

Μεντβέντεφ: Τέλος η συμφωνία για τα σιτηρά αν η G7 απαγορεύσει τις εξαγωγές προς Ρωσία

Sputnik/Yulia Zyryanova/Pool via REUTERS

Με αντίποινα απείλησε ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας

Με αντίποινα την κατάργηση της συμφωνία της Μαύρης Θάλασσας για τα σιτηρά, η οποία επιτρέπει ζωτικής σημασίας εξαγωγές δημητριακών από την Ουκρανία, απείλησε σήμερα ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, σε περίπτωση που η Ομάδα των 7 (G7) απαγορεύσει τις εξαγωγές προς τη Ρωσία.

Όπως μετέδωσε την περασμένη εβδομάδα το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Kyodo επικαλούμενο ιαπωνικές κυβερνητικές πηγές, η Ομάδα των Επτά περισσότερο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών εξετάζει το ενδεχόμενο να απαγορεύσει σχεδόν πλήρως τις εξαγωγές προς τη Ρωσία. Η Ρωσία έχει επανειλημμένα απειλήσει ότι θα σταματήσει να συμμετέχει στη συμφωνία για τα σιτηρά, η ισχύς της οποίας πρόκειται να εκπνεύσει στις 18 Μαΐου.

«Αυτή η ιδέα των ηλιθίων της G7 για μια πλήρη απαγόρευση των εξαγωγών προς τη χώρα μας είναι ωραία επειδή σημαίνει αντίστοιχη απαγόρευση των εισαγωγών από τη χώρα μας, περιλαμβανομένων κατηγοριών αγαθών που είναι τα πιο ευαίσθητα για τη G7», ανέφερε ο Μεντβέντεφ σε ανάρτησή του στο κανάλι του στο Telegram.

«Σε μια τέτοια περίπτωση, η συμφωνία για τα σιτηρά -και πολλά άλλα πράγματα που χρειάζονται- θα τελειώσει γι’ αυτούς», πρόσθεσε.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters