Skip to main content

Μπάιντεν: Δεν βλέπει κίνδυνο από τη διαρροή των εγγράφων του Πενταγώνου

REUTERS/Jonathan Ernst/File Photo

«Δεν υπάρχει κάποιος άμεσος κίνδυνος που να γνωρίζω», είπε.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε μεν «ανήσυχος» για την πρόσφατη διαρροή απόρρητων εγγράφων, αλλά δεν βλέπει ότι υπάρχει κάποιος άμεσος κίνδυνος από αυτήν.

Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε από το Δουβλίνο στους δημοσιογράφους ότι διεξάγεται πλήρης έρευνα από τις αμερικανικές υπηρεσίες Πληροφοριών και το υπουργείο Δικαιοσύνης για το συμβάν.

«Δεν ανησυχώ για την διαρροή, ανησυχώ για το γεγονός ότι συνέβη, αλλά δεν υπάρχει κάποιος άμεσος κίνδυνος που να γνωρίζω», είπε.

Οι απόψεις της Ουάσιγκτον για τον πόλεμο στην Ουκρανία περιλαμβάνονται στα διαβαθμισμένα έγγραφα των ΗΠΑ που διέρρευσαν στο διαδίκτυο. Σημειώνεται ότι ορισμένα από αυτά χαρακτηρίζονται «άκρως απόρρητα» και περιέχουν πληροφορίες σχετικά με τους συμμάχους των ΗΠΑ.

Το Πεντάγωνο χαρακτήρισε την αποκάλυψη αυτών των εγγράφων ως «πολύ σοβαρό κίνδυνο» για την αμερικανική εθνική ασφάλεια. Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ξεκίνησε ποινική έρευνα για το θέμα.

Η αυθεντικότητα των φωτογραφιών, που κυκλοφορούν σε διάφορους ιστοτόπους, δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί δημοσίως από τις αρχές, ούτε έχει εξακριβωθεί από άλλες πηγές.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Διαβάστε

ΗΠΑ: Τι αναφέρουν τα απόρρητα έγγραφα που διέρρευσαν