Skip to main content

Φινλανδία: Η Σάνα Μάριν παραιτείται από την ηγεσία του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος

REUTERS/Johanna Geron

«Θα ξεκινήσω τη δουλειά μου ως βουλευτής την ερχόμενη εβδομάδα και ευελπιστώ να μπορέσω να έχω και πιο ήρεμη ζωή» ανέφερε

Την παραίτησή της από την ηγεσία του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος προανήγγειλε η απερχόμενη πρωθυπουργός της Φινλανδίας Σάνα Μάριν.

Όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου, θα παραιτηθεί τον Σεπτέμβριο εν όψει του συνεδρίου του κόμματός της, ωστόσο θα διατηρήσει τη βουλευτική της ιδιότητα στη νέα βουλή που θα σχηματιστεί την ερχόμενη εβδομάδα.

«Θα ξεκινήσω τη δουλειά μου ως βουλευτής την ερχόμενη εβδομάδα και ευελπιστώ να μπορέσω να έχω και πιο ήρεμη ζωή» ανέφερε η κ. Μάριν, συμπληρώνοντας ότι δεν θα είναι υποψήφια πρόεδρος και ότι δεν έχει δεχτεί κάποια πρόταση για θέση στο εξωτερικό.

Το κόμμα της κ. Μάριν ήρθε τρίτο στις εκλογές της περασμένης Κυριακής με 19,9%, ποσοστό με το οποίο ωστόσο αύξησε τις έδρες που είχε έως τώρα στο κοινοβούλιο.

Επόμενος πρωθυπουργός της Φινλανδίας, όπως όλα δείχνουν, θα είναι ο Πέτερι Όρπο, ηγέτης του κεντροδεξιού κόμματος «Εθνική Συμμαχία», το οποίο ήρθε πρώτο με 20,8%, αυξάνοντας κατά 3,6% το ποσοστό του σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές.

Το ακροδεξιό Κόμμα των Φινλανδών ήρθε δεύτερο με 20,1%, το μεγαλύτερο ποσοστό που έχει λάβει στην ιστορία του.

Με πληροφορίες από Reuters, AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ