Skip to main content

Σολτς: Διαβεβαιώσεις στη Σουηδία για στήριξη της ένταξης στο ΝΑΤΟ

REUTERS/Michele Tantussi

«Η ένταξη της Σουηδίας, η οποία δεν έγινε ακόμη, έχει όλη τη στήριξή μας!»

Διαβεβαιώσεις προς την Σουηδία παρείχε ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς σχετικά με την στήριξη του Βερολίνου για την είσοδο της χώρας στο ΝΑΤΟ, καθώς μέχρι στιγμής Τουρκία και Ουγγαρία μπλοκάρουν την σουηδική ένταξη. Παράλληλα, συνεχάρη την Φινλανδία, η οποία από σήμερα αποτελεί το 31ο μέλος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

«Η Φινλανδία είναι από τώρα μέλος του ΝΑΤΟ – Αυτό είναι καλό νέο και κέρδος για τη διατλαντική ασφάλεια. Η ένταξη της Σουηδίας, η οποία δεν έγινε ακόμη, έχει όλη τη στήριξή μας!», δήλωσε ο Γερμανός ηγέτης σε μήνυμά του στο Twitter.

Παράλληλα, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι εξέφρασε τα «πιο θερμά συγχαρητήρια» του στη Φινλανδία για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ, σύμφωνα με τον οποίο είναι η «μόνη αποτελεσματική εγγύηση στην περιοχή» απέναντι στη «ρωσική επιθετικότητα».

«Τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια στη Φινλανδία και στον πρόεδρο Σάουλι Νιινίστο για την ένταξη στο ΝΑΤΟ» χαιρέτισε σε μήνυμά του στο Telegram ο Ζελένσκι, η χώρα του οποίου φιλοδοξεί επίσης να ενταχθεί στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP