Skip to main content

Αγία Πετρούπολη: Η στιγμή που ο Ρώσος μπλόγκερ παραλαμβάνει το αγαλματίδιο – βόμβα

REUTERS/Anton Vaganov

Σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης, η βόμβα ήταν κρυμμένη σε ένα μικρό αγαλματίδιο το οποίο δόθηκε στον Τατάρσκι.

Βίντεο στο οποίο φέρεται να έχει καταγραφεί η στιγμή που ο Ρώσος στρατιωτικός μπλόγκερ Βλάντλεν Τατάρσκι παραλαμβάνει ένα αγαλματίδιο, λίγα λεπτά πριν σημειωθεί η έκρηξη σε καφετέρια στην Αγία Πετρούπολη που είχε σαν αποτέλεσμα ο ίδιος να χάσει τη ζωή του και περισσότερα από 30 άτομα να τραυματιστούν, είδε το φως της δημοσιότητας.

Το βίντεο αναδημοσίευσε ο σύμβουλος της ουκρανικής κυβέρνησης Αντόν Γκεραστσένκο.

Το ρωσικό πρακτορείο TASS, επικαλούμενο ανώνυμη πηγή, μετέδωσε ότι η βόμβα ήταν κρυμμένη σε ένα μικρό αγαλματίδιο το οποίο δόθηκε στον Τατάρσκι κατά την ομιλία του που εκφώνησε στο καφέ.

32 οι τραυματίες

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, οι τραυματίες από την έκρηξη ανέρχονται σε 32, δέκα εκ των οποίων νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Υπενθυμίζεται ότι από την έκρηξη έχασε την ζωή του ο Ρώσος στρατιωτικός μπλόγκερ Βλάντλεν Τατάρσκι, γνωστός και ως Μαξίμ Φομίν. Ο Τατάρσκι είχε περισσότερους από 560.000 ακόλουθους στο Telegram και ήταν ένας από τους πιο διακεκριμένους στρατιωτικούς μπλόγκερ που υπερασπιζόταν την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, αν και συχνά κατηγορούσε τα ανώτερα στελέχη του ρωσικού στρατού.

Η Επιτροπή Έρευνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για ανθρωποκτονία για την επίθεση.

Ανώτερος Ρώσος αξιωματούχος κατηγόρησε την Ουκρανία για την επίθεση, χωρίς να δώσει στοιχεία για να στηρίξει τον ισχυρισμό του. Σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, από την άλλη, έκανε λόγο για «εγχώρια τρομοκρατία» η οποία καταστρέφει τη Ρωσία.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δεν έκανε καμία εικασία σχετικά με το ποιος ευθύνεται για την επίθεση, αλλά κατήγγειλε τη σιωπή της Δύσης, εκτιμώντας ότι με αυτό τον τρόπο αποκαλύπτεται η υποκρισία της σε ό,τι αφορά την ανησυχία της για τους δημοσιογράφους.