Skip to main content

Τζιλ Μπάιντεν: Παρούσα σε αγρυπνία στο Τενεσί στη μνήμη των θυμάτων του μακελειού

Brianna Paciorka/News Sentinel/USA Today Network via REUTERS

Η Τζιλ Μπάιντεν θα παραστεί σε μια αγρυπνία υπό το φως των κεριών που διοργανώνει ο δήμαρχος του Νάσβιλ, Τζον Κούπερ, σε πάρκο της πόλης.

Στο Τενεσί θα παρευρεθεί η πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Τζιλ Μπάιντεν, απόψε στην αγρυπνία στο Νάσβιλ στη μνήμη των θυμάτων του μακελειού σε σχολείο της πόλης.

«Τα παιδιά μας αξίζουν καλύτερα», σχολίασε τη Δευτέρα η σύζυγος του αμερικανού προέδρου, μετά τη φονική επίθεση που εξαπέλυσε μια 28χρονη σε ιδιωτικό σχολείο.

Ύστερα από ένα ταξίδι στο Οχάιο, η πρώτη κυρία των ΗΠΑ επισκέπτεται απόψε την πρωτεύουσα της πολιτείας Τενεσί, έγραψε η εκπρόσωπός της Βανέσα Βαλντίβια σε ανάρτησή της στο Twitter.

Η Τζιλ Μπάιντεν θα παραστεί σε μια αγρυπνία υπό το φως των κεριών που διοργανώνει ο δήμαρχος του Νάσβιλ, Τζον Κούπερ, σε πάρκο της πόλης.

Τη Δευτέρα, η 28χρονη Όντρει Χέιλ εισέβαλε στο Covenant School, οπλισμένη με δύο τυφέκια εφόδου και ένα πιστόλι, σκοτώνοντας τρία 9χρονα παιδιά και τρεις ενήλικους (ηλικίας 60-61 ετών) προτού πέσει νεκρή από τα πυρά αστυνομικών.

Το νέο μακελειό σε σχολείο επανέφερε στο προσκήνιο τη συζήτηση για τον περιορισμό της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ. Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν τόνισε πως η ένοπλη βία «κομματιάζει την ψυχή του έθνους» και απηύθυνε εκ νέου έκκληση στο Κογκρέσο για τη δια νόμου απαγόρευση των τυφεκίων εφόδου.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP