Skip to main content

Ρωσία: Φωτιά σε κτίριο της Υπηρεσίας Συνοριακής Φύλαξης της FSB- Ένας νεκρός, δύο τραυματίες

REUTERS/Sergey Pivovarov

Η FSB είναι η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας και είναι υπεύθυνη για την αντικατασκοπεία, την ασφάλεια των συνόρων και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Φωτιά ξέσπασε σε κτίριο που χρησιμοποιείται από την Υπηρεσία Συνοριακής Φύλαξης της FSB (της ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας) στην πόλη Ροστόφ επί του Ντον (Ροστόβ-ον-Ντόν) της νότιας Ρωσίας. Πριν τη φωτιά ακούστηκε μία δυνατή έκρηξη, ανέφεραν κάτοικοι της περιοχής.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Tass επικαλούμενο τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ανέφερε ότι ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και δύο τραυματίστηκαν από την πυρκαγιά. Το πρακτορείο επικαλέστηκε επίσης τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης αναφέροντας ότι το κτίριο ανήκε στο τμήμα περιφερειακής συνοριακής περιπολίας της FSB.

Η FSB είναι η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας και είναι υπεύθυνη για την αντικατασκοπεία, την ασφάλεια των συνόρων και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης βρίσκονται στο σημείο της πυρκαγιάς, η οποία φαίνεται να μαίνεται στο ισόγειο του κτιρίου που βρίσκεται σε κατοικημένη περιοχή της πόλης. Ο δρόμος που βρίσκεται το κτίριο έχει αποκλειστεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πόλη Ροστόφ επί του Ντον είναι η πρωτεύουσα της νότιας ρωσικής περιοχής που συνορεύει με τις περιοχές Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ της Ουκρανίας, οι οποίες είναι επί του παρόντος το σκηνικό έντονων συγκρούσεων στον πόλεμο.

Παρότι οι πυρκαγιές είναι συχνές στη Ρωσία λόγω της μη συμμόρφωσής της με τα μέτρα πυρασφάλειας, η Ουκρανία έχει κατηγορηθεί ότι πραγματοποίησε πολλές επιθέσεις ή επιχειρήσεις δολιοφθοράς σε ρωσικό έδαφος από την έναρξη της σύγκρουσης με τη Μόσχα.

Η Γιούλια Μέντελ, πρώην εκπρόσωπος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δημοσίευσε στο Twitter ένα βίντεο από τη φωτιά στο Ροστόφ, ενώ ζήτησε «να μην βιαστεί (η Μόσχα) να κατηγορήσει την Ουκρανία».

naftemporiki.gr