Skip to main content

«Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι τα ουκρανικά στρατεύματα εγκαταλείπουν το Μπαχμούτ»

REUTERS/Alex Babenko

Οι δηλώσεις του διορισμένου από τη Ρωσία ηγέτη του Ντονέτσκ.

Η κατάσταση στην πόλη Μπαχμούτ, στην περιφέρεια Ντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας, παραμένει τεταμένη και έντονη, με Ρώσους και Ουκρανούς αξιωματούχους να παραδέχονται αυτή την εβδομάδα ότι οι μάχες στην περιοχή είναι εξαιρετικά δύσκολες.

Την Πέμπτη, ο διορισμένος από τη Ρωσία ηγέτης του Ντονέτσκ δήλωσε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι Ουκρανοί μαχητές αποσύρονται από την πόλη, αναφέροντας μάλιστα ότι η Ουκρανία αναπτύσσει δυνάμεις στην κοντινή περιοχή Τσασόβ Γιαρ (Chasiv Yar).

Σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya 24, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, ο αναπληρωτής επικεφαλής της φιλορωσικής αυταποκαλούμενης «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ» Ντένις Πουσίλιν είπε ότι οι ρωσικές δυνάμεις δεν βλέπουν κανένα σημάδι ότι η Ουκρανία πρόκειται να αποσύρει στρατεύματα από το Μπαχμούτ.

Χρησιμοποιώντας το όνομα Αρτέμοβσκ, που χρησιμοποιεί η Ρωσία για την πόλη, είπε ότι εκεί η κατάσταση παραμένει δύσκολη. «Δεν βλέπουμε ότι υπάρχουν προϋποθέσεις ώστε ο εχθρός να αποσύρει μονάδες και να τις σώσει ο Ουκρανός πρόεδρος Βλαντιμίρ Ζελένσκι», δήλωσε ο Πουσίλιν.

Υποστήριξε επίσης ότι ο μόνος δρόμος που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι ουκρανικές δυνάμεις για να αποκτήσουν πρόσβαση στο Μπαχμούτ δέχεται πυρά από τις μισθοφορικές δυνάμεις της ομάδας Wagner, γεγονός που καθιστά δύσκολη την παράδοση πυρομαχικών, τροφίμων και ενισχύσεων.

Ωστόσο, ο Πουσίλιν είπε ότι η Ρωσία παρατηρεί ότι η Ουκρανία συγκεντρώνει δυνάμεις στην περιοχή Τσασόβ Γιαρ, που βρίσκεται κοντά στο Μπαχμούτ.

Τα σχόλιά του, σημειώνει το CNBC, έρχονται σε αντίθεση με χθεσινή αναφορά στην οποία ο εκπρόσωπος του Πουσίλιν υποστήριζε ότι «διάσπαρτες» μονάδες προσπαθούσαν να αποσυρθούν από την πόλη μέσω επαρχιακών δρόμων και χωραφιών.

naftemporiki.gr