Skip to main content

Ο Μπάιντεν προσκάλεσε τον Σούνακ στην Ουάσινγκτον τον Ιούνιο

REUTERS/Leah Millis

Πιθανή η επίσκεψη Μπάιντεν σε Ιρλανδία και Β. Ιρλανδία

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προσκάλεσε τον Βρετανό πρωθυπουργό Ρίσι Σουνάκ στην Ουάσιγκτον τον Ιούνιο, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος. Οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν στο Σαν Ντιέγκο των Ηνωμένων Πολιτειών, με την ευκαιρία της εκκίνησης, μαζί με την Αυστραλία, ενός θεαματικού προγράμματος πυρηνικών υποβρυχίων, το οποίο προορίζεται να αντιμετωπίσει την Κίνα στον Ειρηνικό.

«Ο πρόεδρος Μπάιντεν και ο πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ συζήτησαν τη σημασία της συνέχισης της εμβάθυνσης της ισχυρής και ανθεκτικής οικονομικής σχέσης μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και των Ηνωμένων Πολιτειών», ανέφερε ο Λευκός Οίκος σε ανακοίνωσή του, προσθέτοντας ότι «ο πρόεδρος προσκάλεσε τον πρωθυπουργό Σουνάκ να επισκεφθεί την Ουάσιγκτον τον Ιούνιο για να συνεχιστούν οι επαφές».

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο θα εργαστούν και θα επενδύσουν από κοινού για να ηγηθούν της μετάβασης στην πράσινη ενέργεια, να προωθήσουν τις βιομηχανίες του μέλλοντος και να ενισχύσουν την ανθεκτικότητα των οικονομιών μας», ανέφερε η ανακοίνωση.

Νωρίτερα, ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι «σκοπεύει» να επισκεφθεί την Ιρλανδία και τη Βόρεια Ιρλανδία, αφού ο Βρετανός πρωθυπουργός τον προσκάλεσε να τιμήσει την υπογραφή της ειρηνευτικής συμφωνίας της Μεγάλης Παρασκευής.

naftemporiki.gr