Skip to main content

Νέες διαδηλώσεις στη Γαλλία: «Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να αποσυρθεί το νομοσχέδιο»

REUTERS/Benoit Tessier

Ανυποχώρητοι οι Γάλλοι

Οι Γάλλοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις και πλέον προχωρούν στην έβδομη ημέρα διαδηλώσεων κατά των αντιδημοφιλών σχεδίων του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, εν μέσω συνεχιζόμενων κυλιόμενων απεργιών που έχουν επηρεάσει τα διυλιστήρια, τις δημόσιες μεταφορές και την αποκομιδή απορριμμάτων.

Ένας συνασπισμός γαλλικών συνδικάτων, διατηρώντας μια σπάνια επίδειξη ενότητας από τότε που ξεκίνησε το κίνημα διαμαρτυρίας στα τέλη Ιανουαρίου, ελπίζει να συνεχίσει να πιέζει την κυβέρνηση να αποσύρει τη μεταρρύθμιση, το βασικό μέτρο της οποίας είναι η διετής παράταση της ηλικίας συνταξιοδότησης στα 64 έτη.






Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, έως και 1 εκατομμύριο άνθρωποι αναμένεται να συμμετάσχουν σε περισσότερες από 200 πορείες σε όλη τη χώρα, ενώ η Γερουσία συνεχίζει να εξετάζει τη μεταρρύθμιση, με μια πιθανή ψηφοφορία επί του κειμένου από την άνω βουλή του κοινοβουλίου αναμένεται μέχρι το βράδυ της Κυριακής.

Στο Παρίσι, σημειώθηκαν επεισόδια, με την αστυνομία να προχωρά σε 26 συλλήψεις. Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν στις 10 π.μ. (τοπική ώρα) στους δρόμους μεγάλων πόλεων, όπως η Τουλούζη και η Νίκαια. Στο Παρίσι η μεγάλη διαδήλωση είχε προγραμματιστεί για τις 14.00 (τοπική ώρα, 15.00 ώρα Ελλάδος).

naftemporiki.gr