Skip to main content

Βρετανία: Η «φονική ζώνη» του Μπαχμούτ εμποδίζει την πρόοδο της Wagner

REUTERS/Alex Babenko

Τι αναφέρει έκθεση του υπουργείου Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το Μπαχμούτ έχει μετατραπεί σε μια « φονική ζώνη» που πιθανώς συνιστά μεγάλη πρόκληση για τις δυνάμεις της ρωσικής μισθοφορικής ομάδας Wagner που προσπαθούν να συνεχίσουν την επίθεσή τους προς τα δυτικά, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει έκθεση του υπουργείου Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η τελευταία έκθεσή του το βρετανικό υπουργείο σημειώνει ότι τις τελευταίες τέσσερις ημέρες, οι δυνάμεις της Wagner έχουν στον έλεγχό τους το μεγαλύτερο μέρος του ανατολικού Μπαχμούτ, ωστόσο, οι ουκρανικές δυνάμεις διατηρούν τον έλεγχο στα δυτικά. Παράλληλα, κατέστρεψαν βασικές γέφυρες πάνω από τον ποταμό Μπαχμούτκα, «που πλέον αποτελεί την πρώτη γραμμή».

«Με τις ουκρανικές μονάδες να μπορούν να πυροβολούν από οχυρά προς τα δυτικά, αυτή η περιοχή έχει μετατραπεί σε ”φονική ζώνη”, καθιστώντας τη πιθανότατα πολύ δύσκολη για τις δυνάμεις της Wagner που προσπαθούν να συνεχίσουν τη μετωπική τους επίθεση προς τα δυτικά. Ωστόσο, η ουκρανική δύναμη και οι γραμμές ανεφοδιασμού της προς τα δυτικά παραμένουν ευάλωτες στις συνεχιζόμενες ρωσικές προσπάθειες να υπερκεράσουν τους υπερασπιστές από το βορρά και το νότο», αναφέρει το βρετανικό υπουργείο.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε χθεσινή του έκθεση το Ινστιτούτου για τη Μελέτη του Πολέμου (ISW) υποστήριζε πως οι δυνάμεις της Wagner είναι πιθανό να έχουν εισέλθει σε «προσωρινή τακτική παύση» στο ανατολικό τμήμα της πόλης. Ωστόσο, στη σημερινή του έκθεση αναφέρει ότι οι ρωσικές δυνάμεις σημείωσαν πρόοδο στο Μπαχμούτ και εκκαθαρίζουν ανατολικά τμήματα της πόλης από τις 10 Μαρτίου. Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύτηκαν στις 10 Μαρτίου δείχνουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν προχωρήσει σε νέες θέσεις στο βορειοδυτικό Μπαχμούτ σε απόσταση 800 μέτρων από το εργοστάσιο επεξεργασίας μετάλλων AZOM.

naftemporiki.gr 

Διαβάστε ακόμα:

Πότε ξεκινάει η αντεπίθεση της Ουκρανίας