Skip to main content

Ιταλία: Περισσότεροι από 1.000 οι πρόσφυγες νότια της Καλαβρίας

Επιβαίνουν σε τρία μεγάλα αλιευτικά, τα οποία βρίσκονται 100 ναυτικά μίλια νοτιονατολικά της Ροτσέλα Ιόνικα, στην Καλαβρία.

Για περισσότερους από 1.000 μετανάστες και πρόσφυγες έκανε λόγο η ιταλική εφημερίδα La Repubblica στην περιοχή νότια της Καλαβρίας, καθώς τα πλεούμενα στα οποία βρίσκονται κινδυνεύουν να βυθιστούν.

Συνολικά, για την επιχείρηση διάσωσης έχουν κινητοποιηθεί τρία ταχύπλοα, πέντε πλοία και ένα αεροσκάφος της Ιταλικής Ακτοφυλακής, μαζί με το πλοίο Σίριο, του Ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού.

Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες επιβαίνουν σε τρία μεγάλα αλιευτικά, τα οποία βρίσκονται 100 ναυτικά μίλια νοτιονατολικά της Ροτσέλα Ιόνικα, στην Καλαβρία.

Οι επιχειρήσεις έχουν επιταχυνθεί, λόγω της προβλεπόμενης επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών. Οι ιταλικές αρχές ειδοποιήθηκαν από την Frontex, από σκάφη που ανήκουν σε ΜΚΟ αλλά και από το σύστημα σήμανσης συναγερμού Alarm phone.

Το σκάφος έφυγε από τη Λιβύη και βρίσκεται «νότια της Σικελίας» στην θαλάσσια ζώνη έρευνας και διάσωσης (SAR) της Ιταλίας, αναφέρει η Alarm Phone. Η Frontex αρνήθηκε να κάνει άμεσα κάποιο σχόλιο.

Πηγή: ΑΜΠΕ