Skip to main content

Ουκρανία: Πέντε νεκροί στη Λβιβ μετά το μπαράζ ρωσικών επιθέσεων

REUTERS/Vladyslav Sodel

Σε εξέλιξη έρευνα στα συντρίμμια, καθώς «μπορεί να έχουν παγιδευτεί κι άλλοι άνθρωποι».

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην περιφέρεια Λβιβ, στη δυτική Ουκρανία, μετά τα ρωσικά πυραυλικά πλήγματα που δέχθηκαν πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα.

«Κάτοικοι της περιφέρειας Λβιβ, ο αεροπορικός συναγερμός κράτησε για τέσσερις ώρες σήμερα το βράδυ… Στην περιοχή Ζολότσιβ, ένας εχθρικός πύραυλος έπεσε σε κατοικημένη περιοχή. Ξεκίνησε φωτιά. Έχει ήδη σβήσει», έγραψε σε ανάρτησή του ο περιφερειάρχης Μαξίμ Κοζίτσκι.

Ο Μαξίμ Κοζίτσκι στην αρχική του ανάρτηση έκανε λόγο για τέσσερις νεκρούς (ενήλικες, δύο άνδρες και δύο γυναίκες. Σε νεότερό του ωστόσο μήνυμα ανέβασε τον αριθμό των νεκρών σε πέντε.

«Ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα της πτώσης του πυραύλου στην περιοχή Ζολότσιβαυξήθηκε σε πέντε. Κάτω από τα ερείπια βρέθηκε η σορός ενός άλλου άνδρα, γεννημένου το 1963. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους», έγραψε.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι πόλεις σε ολόκληρη την Ουκρανία μπήκαν στο στόχαστρο των ρωσικών επιθέσεων,  από το Χάρκοβο στα βόρεια μέχρι την Οδησσό στα νότια και το Ζιτομίρ στα δυτικά. Πλήγματα δέχθηκε και η ουκρανική πρωτεύουσα. Μάλιστα το 40% του Κιέβου έμεινε χωρίς θέρμανση, καθώς στόχος των ρωσικών επιθέσεων ήταν κτίρια κατοικιών και κρίσιμης σημασίας υποδομές.

naftemporiki.gr