Skip to main content

Ο Μπάιντεν στηρίζει ξανά τους πυροσβέστες και υπαινίσσεται την υποψηφιότητα για το 2024

REUTERS/Leah Millis

Ο πρόεδρος δηλώνει στο συνδικάτο ότι είναι «αποφασισμένος να φέρει εις πέρας τη δουλειά»

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προσπάθησε να στηρίξει ένα σημαντικό εργατικό συνδικάτο, τα μέλη του οποίου έχουν ευρεία απήχηση σε όλο το πολιτικό φάσμα, ενόψει της αναμενόμενης υποψηφιότητάς του για τις προεδρικές εκλογές του 2024.

«Σας το υπόσχομαι, με στηρίξατε και θα σας στηρίξω», δήλωσε ο Μπάιντεν σε ομιλία του στο νομοθετικό συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Πυροσβεστών (IAFF) στην Ουάσινγκτον τη Δευτέρα.

Ο Μπάιντεν άφησε να εννοηθεί ότι σκοπεύει να διεκδικήσει δεύτερη θητεία, προβάλλοντας τα επιτεύγματά του κατά τα δύο πρώτα χρόνια της θητείας του. «Είμαι αποφασισμένος να τελειώσω τη δουλειά», πρόσθεσε.

Οι πυροσβέστες βρίσκονται συνήθως στην κορυφή των δημοσκοπήσεων για τα επαγγέλματα που εμπιστεύονται περισσότερο οι Αμερικανοί και το συνδικάτο ήταν βασικό μέρος του συνασπισμού των εργαζομένων που στήριξαν τον Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές του 2020. Η IAFF ήταν το πρώτο οργανωμένο συνδικάτο που υποστήριξε τον Μπάιντεν σε εκείνη την εκστρατεία, ρίχνοντας την υποστήριξή της πίσω του μόλις τέσσερις ημέρες αφότου ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του τον Απρίλιο του 2019.

Ο πρόεδρος απηύθυνε την ομιλία του στο συνδικάτο μια ημέρα μετά το ταξίδι του στη Σέλμα της Αλαμπάμα, όπου απαρίθμησε τα νομοθετικά του επιτεύγματα για λογαριασμό των μαύρων ψηφοφόρων.

Η ισχυρή υποστήριξη από την οργανωμένη εργασία και τους μαύρους ψηφοφόρους βοήθησε να προωθηθεί ο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο και θα είναι ζωτικής σημασίας για τις φιλοδοξίες του προέδρου το 2024.

Το συνδικάτο δεν έχει λάβει απόφαση σχετικά με την υποστήριξή του για το 2024, δήλωσε αξιωματούχος του συνδικάτου. Αλλά η IAFF έχει μακρά ιστορία με τον Μπάιντεν και έχει υποστηρίξει τους Δημοκρατικούς σε κάθε εκλογική αναμέτρηση από το 1976 – με εξαίρεση το 2016, όταν αρνήθηκε να υποστηρίξει είτε την Κλίντον είτε τον Τραμπ.

Ο Μπάιντεν έχει ανταποδώσει αυτή την υποστήριξη στη νομοθετική του ατζέντα, μεταξύ άλλων υπογράφοντας ένα μέτρο που σχετίζεται με την ενίσχυση των ομοσπονδιακών παροχών των πυροσβεστών και ένα άλλο με την προστασία των πυροσβεστών από τις «χημικές ουσίες».

Το Αμερικανικό Σχέδιο Διάσωσης, το μέτρο του Μπάιντεν για την αντιμετώπιση της πανδημίας, περιελάμβανε επίσης 400 εκατομμύρια δολάρια σε άμεση στήριξη των τοπικών φορέων πυρόσβεσης και υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, ενώ άλλα εκατομμύρια ρέουν έμμεσα σε βοήθεια προς τις τοπικές κυβερνήσεις.

«Πρόκειται για την αξιοπρέπειά σας», δήλωσε ο Μπάιντεν τη Δευτέρα. «Γι’ αυτό αγωνίζομαι τόσο σκληρά για να προστατεύσω το δικαίωμά σας στις συλλογικές διαπραγματεύσεις, ώστε να έχετε αυτό που χρειάζεστε για να διαχειριστείτε τον κίνδυνο της δουλειάς σας σήμερα».

Πηγή: Bloomberg