Skip to main content

Ρωσία: Απαγόρευση στους αξιωματούχους να χρησιμοποιούν ξένες λέξεις

Sputnik/Mikhail Metzel/Pool via REUTERS

Υπογράφτηκε τροπολογία από τον Πούτιν για «να προστατευτεί η Ρωσία από την εκφυλισμένη Δύση»

Με στόχο «να προστατεύσει τη Ρωσία από την εκφυλισμένη Δύση» που προσπαθεί να καταστρέψει τη χώρα του, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, υπέγραψε σήμερα τροπολογία σύμφωνα με την οποία οι Ρώσοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι θα απαγορεύεται στο εξής να χρησιμοποιούν τις περισσότερες ξένες λέξεις κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους,

Η τροπολογία, σε έναν νόμο του 2005 θα προστατεύσουν και θα στηρίξουν το καθεστώς της ρωσικής γλώσσας, σύμφωνα με το κείμενο που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της κυβέρνησης.

«Όταν χρησιμοποιείται η ρωσική, ως επίσημη γλώσσα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται λέξεις και εκφράσεις που δεν ανταποκρίνονται στους κανόνες της σύγχρονης ρωσικής γλώσσας (…) με την εξαίρεση των ξένων λέξεων για τις οποίες δεν υπάρχει κάποιο ευρέως χρησιμοποιούμενο αντίστοιχο στα ρωσικά» αναφέρει το κείμενο αυτό.

Ο κατάλογος των ξένων λέξεων που μπορούν ακόμη να χρησιμοποιούνται θα δημοσιευτεί ξεχωριστά. Επίσης δεν είναι γνωστό ποιες κυρώσεις θα υποστεί όποιος δεν τηρήσει τον επικαιροποιημένο νόμο.

Πηγή: ΑΜΠΕ