Skip to main content

Ρωσία: Άνοιξε μετά από διακοπή πτήσεων το αεροδρόμιο της Αγίας Πετρούπολης

Brücke-Osteuropa

Ανεπιβεβαίωτες αναφορές ρωσικών μέσων κάνουν λόγο για άγνωστο αντικείμενο στον ουρανό.

Το Διεθνές Αεροδρόμιο Πούλκοβο στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας ανέστειλε προσωρινά όλες τις πτήσεις, ανακοίνωσε την Τρίτη η διοίκηση της πόλης σε ανάρτησή της στο Telegram.

Στις 11:00 (ώρα Ελλάδας) οι πτήσεις ξεκίνησαν και πάλι και άνοιξε ο εναέριος χώρος σε ακτίνα 200 χιλιομέτρων γύρω από αυτό, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων και δεδομένα του εξειδικευμένου ιστότοπου FlightRadar24.

Αρχικά η Ρωσία δεν είχε δώσει εξηγήσεις για τον λόγο που οδήγησε στην διακοπή των πτήσεων στο αεροδρόμιο. Υπήρχαν όμως ανεπιβεβαίωτες αναφορές ρωσικών μέσων ενημέρωσης για ένα αγνώστου ταυτότητας αντικείμενο, όπως drone, πάνω από την πόλη. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το διαδικτυακό ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Baza, ένα αγνώστου ταυτότητας αντικείμενο εντοπίστηκε στον αέρα και μαχητικά αεροσκάφη έχουν αποσταλεί για έρευνα.

Αργότερα ρωσικές ειδησεογραφικές πηγές, μεταξύ των οποίων και το πρακτορείο Tass, μετέδωσαν δήλωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, η οποία αναφέρει ότι το κλείσιμο του εναέριου χώρου γύρω από την Αγία Πετρούπολη σήμερα το πρωί ήταν μέρος εκπαιδευτικής άσκησης «σχετικά με την αλληλεπίδραση με τις αρχές ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας».

«Κατά τη διάρκεια της άσκησης, οι δυνάμεις αεράμυνας εξέτασαν θέματα εντοπισμού, αναχαίτισης και ταυτοποίησης του φερόμενου στόχου του εισβολέα, καθώς και αλληλεπίδρασης με υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και υπηρεσίες επιβολής του νόμου σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης», αναφέρει το Tass που επικαλείται την ανακοίνωση του υπουργείου.