Skip to main content

Μασκ: Θα ανακοινώσει μέσα στην εβδομάδα νέο φθηνό αυτοκίνητο Tesla;

REUTERS/Aly Song/File Photo

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, έχει εδώ και χρόνια δελεάσει τον κόσμο με το όνειρό του για ένα προσιτό ηλεκτρικό αυτοκίνητο, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Reuters. Αυτή την εβδομάδα, οι θαυμαστές του ελπίζουν ότι θα εξηγήσει τι έχει στο μυαλό του – και ίσως πώς μπορεί να αντέξει οικονομικά να το κατασκευάσει.

Ο Μασκ δήλωσε πέρυσι ότι έβαλε στο ράφι το σχέδιο για ένα αυτοκίνητο αξίας 25.000 δολαρίων, γνωστό ως Model 2, και ότι δεν έχει κατακτήσει τη νέα τεχνολογία μπαταριών που έχει δηλώσει ότι θα ήταν ζωτικής σημασίας για τα φθηνά αυτοκίνητα. Η επέκταση στη μαζική αγορά είναι ζωτικής σημασίας για την επίτευξη του στόχου της Tesla να αυξήσει τις παραδόσεις οχημάτων κατά 15 φορές -σε 20 εκατομμύρια- μέχρι το 2030. Η Tesla μείωσε τις τιμές τους τελευταίους μήνες για να ενισχύσει τις πωλήσεις, οι οποίες πιέστηκαν από την αδύναμη οικονομία και τον αυξανόμενο ανταγωνισμό.

Οι μετοχές της έχουν αυξηθεί κατά περίπου 60% σε ετήσια βάση, αλλά εξακολουθούν να βρίσκονται στο μισό της μέγιστης τιμής τους τον Νοέμβριο του 2021. Το αυτοκίνητο με χαμηλές τιμές αναμένεται να αποτελέσει το επίκεντρο του «Master Plan Part Three» του Musk, το οποίο θα προσφέρει σε μια «Ημέρα Επενδυτών» την Τετάρτη, μαζί με τα σχέδια για την επέκταση των εργοστασίων και τις κεφαλαιουχικές δαπάνες.

Ό,τι κι αν πει για τα χρονοδιαγράμματα, ωστόσο, οι επενδυτές θα είναι επιφυλακτικοί, καθώς έχει χάσει τις πιο σημαντικές προθεσμίες του, ενώ έχει χτίσει την πιο πολύτιμη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο.

Ο ίδιος αναμένει ότι η νέα πλατφόρμα αυτοκινήτου θα κυκλοφορήσει το νωρίτερο το 2025, κάτι που θα ήταν και πάλι χρόνια ταχύτερο από την τυπική ανάπτυξη ενός νέου οχήματος στην αυτοκινητοβιομηχανία. Η Tesla δεν απάντησε στο αίτημα του Reuters για σχολιασμό.

naftemporiki.gr